Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

The Handmaid's Tale

A szolgálólány meséje 5. évadának egyik jelenete kiverte a biztosítékot a rajongóknál

2022. szeptember 16.

2 perc olvasás

ELLE

A szolgálólány meséje HBO sorozat The Handmaid's tale a szolgálólány meséje 5. évad June Elizabeth Moss
A szolgálólány meséje 5. évadának egyik jelenete kiverte a biztosítékot a rajongóknál
© HBO Max

Alig jött ki két vadonatúj rész A szolgálólány meséjének új évadából, máris kiakadtak a rajongók.


Másfél év várakozás után végre elstartolt A szolgálólány meséje 5. évada. Az HBO Max felületén már elérhető két vadonatúj rész a sorozatból, és az elkövetkező hetekben egy-egy új epizód is érkezik majd a folytatásból.

Az igen baljós hangulatú trailerből már sejthető volt, hogy a széria ezúttal is kiválóan hozza majd a rá jellemző sötét és feszült hangulatot. Arra azonban nem sokan számítottak, hogy rögtön egy olyan jelenetet is kapunk, ami inkább nevetség tárgyává vált a rajongók körében.

Vigyázat, spoilerveszély!

Ez lenne June méltó büntetése?

Aki nyomon követte a főszereplő szolgálólány, June történetét, annak bizonyára nem kell bemutatni a 4. évad hátborzongató pillanatait: miután June néhány társával együtt egy sötét erdő mélyén végez Fred Waterford parancsnokkal, a nő visszatér Kanadába a családjához, ahol véres arccal öleli magához másodszülött kislányát, Nichole-t.

A rajongók tűkön ülve várták, hogy láthassák, hogyan folytatódik ezután June sora – vajon elnyeri méltó büntetését a bosszúból elkövetett gyilkosságért vagy sikerül megúszni a dolgot? A 4. évad drámai fordulópontja úgy tűnik, hogy az 5. évadra kisebb tragikomédiába fordult át, legalábbis a rajongók szerint.

A szolgálólány meséje 5. évadának első részében ugyanis láthatjuk, amint June színt vall a kanadai kormány előtt, és beismeri, hogy részt vett Fred meggyilkolásában. A döntéshozók azonban arra jutnak, hogy mivel a haláleset Kanada határain kívül történt, az nem az ő hatáskörükbe tartozik.

Így végül csupán egy 88 dolláros (átszámítva szűk 27 ezer forintos) büntetést szabnak ki June-ra, amiért elpostázta a meggyilkolt parancsnok egyik ujját feleségének, Serenának.

A Redditen hamar felkapták ezt a csekély büntetést, és sorra teszik nevetség tárgyává a June-ra kiszabott büntetést. A kommentelők közül többen is azt írták, ez volt az első olyan pillanat a sorozat kezdete óta, hogy a látottakon felnevettek.

Vajon a folytatás tartogat még hasonlóan szürreális és megmosolyogtató jeleneteket? Hamarosan kiderül, hiszen a jövő héten érkezik a legújabb epizód az HBO Max-ra!

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves