Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

The Handmaid's Tale

Ezt olvasd el, mielőtt nekikezdenél A szolgálólány meséje 5. évadának!

2022. szeptember 15.

4 perc olvasás

ELLE

A szolgálólány meséje HBO sorozat The Handmaid's tale a szolgálólány meséje 5. évad June
Ezt olvasd el, mielőtt nekikezdenél A szolgálólány meséje 5. évadának!
© HBO Max

Gyorsan felelevenítjük, mi történt A szolgálólány meséjének legutóbbi évadában.


Közel másfélév telt el A szolgálólány meséje 4. évadának hátborzongató befejezése óta, de most végre megérkezett a folytatás az HBO Max-ra. Igen ám, de vajon emlékszel-e a legfontosabb történésekre? Ha nem volt időd újranézni a korábbi évadokat, akkor gyorsan képbe helyezünk a 4. évad legfontosabb pillanataival, hogy egy szürke folt se maradjon a fejedben!

Időközben az is kiderült, hogy a soron következő, 6. évaddal hivatalosan is véget ér A szolgálólány meséje, ezért még fontosabb, hogy minden apró részlet a helyére kerüljön.

June

Számos életveszélyes helyzet után June-nak végül sikerült kijutnia Gileádból, és újra együtt lehet a férjével, Luke-kal Kanadában, ám az élete nem feltétlenül lett olyan szabad, mint amilyet a nézők reméltek. Továbbra is erősen munkál benne a vágy, hogy romba döntse az elnyomó gileádi rendszert, és ezért mindent megtesz egykori otthona határain kívül is.

Miután úgy látja, hogy az igazságszolgáltatás nem váltja be a hozzá fűzött reményeit, úgy dönt, hogy a saját kezébe veszi a dolgokat és egykori szolgálólánynak nevelt társaival közösen az éjszaka közepén, egy erdőben végeznek June parancsnokával, Fred Waterforddal. A 4. évad azzal az egyszerre szívbe markoló és hátborzongató jelenettel zárult, ahol June véres arccal magához ölelte kisebbik lányát, Nichole-t, miközben bocsánatot kért Luke-tól.

Serena & Fred

A 4. évad egyik legsokkolóbb jelenete minden bizonnyal az volt, amikor kiderült, hogy Serena babát vár. Bár Gileádban elkövetett bűneik miatt éppen őrizetben voltak, egy darabig úgy tűnt, hogy a kezdeti ellenségeskedés után Fred és Serena újra egymásra találnak, sőt még egy alku lehetősége is felvillant előttük. Ám Fred már nem tapasztalhatta meg a szabadság örömét, mert a June vezette szolgálólány-csapat végzett vele – June pedig nyílt harci felhívásként elküldte Fred egyik ujját Serenának.

Luke, Moira & Emily

A korábbiaknál is árnyaltabb képet kaphatunk June gileádi és azon kívüli személyiségéről a hozzá legközelebb álló karakterek segítségével. Miközben úgy tűnik, hogy lassan mindenki megtalálja a helyét a biztonságos Kanadában, June lassan egyedül marad a bosszúvágyával – legalábbis látszólag.

Luke-kal szinte egyáltalán nem találják a közös hangot, a kapcsolatuk a szakadék szélén táncol, és férje egyáltalán nem nézi jó szemmel June múlni nem akaró bosszúszomját.

Emily, aki egy traumafeldolgozó csoportot vezet Kanadában, is kihangsúlyozza barátnőjének, hogy nem mindegyikük olyan, mint ő – később azonban mégis segít June-nak megölni Fred Waterfordot.

Lydia néni

Bár June sikeres szökése után úgy tűnik, hogy Lydia néni karrierje végképp megbukott, nem adja fel ilyen egyszerűen a dolgot. A chicagói robbantások után az ő gondjaira bízzák a foglyul ejtett Janine-t és Esthert, hogy kötelességtudó szolgálólányokat neveljen belőlük, ő pedig nem is örülhetne jobban a megtisztelő feladatnak.

Mi várható a folytatásban?

Az HBO Maxon már elérhető A szolgálólány meséje 5. évadának első két része, és a közeljövőben minden héten egy új epizódot nézhetnek meg a rajongók. A készítők elmondása szerint June, Luke és Moira újult erővel vetik bele magukat az eseményekbe, hogy megmentsék Hannah-t, miközben Nick, Joseph és Lydia néni is összefognak. Feszült izgalmakkal várjuk a folytatást!

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves