Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

THRILLER

Szarvasbébi: ez az igaz történet a Netflix sikersorozata mögött

2024. május 11.

2 perc olvasás

ELLE

Netflix sorozat igaz történet thriller Szarvasbébi
Szarvasbébi: ez az igaz történet a Netflix sikersorozata mögött
© Netflix

Hatalmas siker a Netflix új sorozata, a Szarvasbébi. 


Április 11-e óta tarol a Netflixen a Szarvasbébi című, 8 epizódból álló sorozat. Gondoltad volna, hogy igaz történeten alapul?

Mindenki ezt a Netflix sorozatot nézi

A sorozat a skót komikus, Richard Gadd valódi zaklatásának történetét meséli el. Több mint 10 évvel a megrázó események után, a tapasztalatait egy Netflix sorozattá alakította, amely gyorsan a platform egyik legnézettebb műsorává vált

A Szarvasbébiben Donny (akit Richard Gadd alakít) egy csapos, aki komikus szeretne lenni. Egy nap Martha (akit Jessica Gunning alakít) bemegy a kocsmába, ahol dolgozik, és azt állítja, hogy nem engedheti meg magának, hogy vásároljon egy italt. Donny ekkor elköveti azt a hibát, hogy meghívja.

Barátság kezd kialakulni közöttük, de gyorsan baljós fordulatot vesz a viszony, amikor Martha kéretlen ajánlatokkal kezdi elárasztani a férfit, majd zaklatni kezdi, követi és mindent elkövet, hogy megkeserítse az életét.  

Az események 2013 körül zajlottak. Richard 23 éves volt, amikor elkezdte zaklatni Martha, aki akkor 20 évvel volt idősebb nála. Először nem volt problémája a szoros barátsággal, úgy érezte, annyira mélyponton van az élete, hogy egy ilyen viszony inkább boldoggá teszi. A szituációnak egy év kellett, hogy elfajuljon, olyannyira, hogy el kellett költöznie, valamint a nő a szüleit is zaklatta. 

Minden sajtóeseményen, amelyen részt vett, a nő szintén ott termett, és amikor alkalma volt rá, szexuálisan is zaklatta.

A szarvasbébi máshogy alakult a valóságban

Ez idő alatt Martha összesen 40000 e-mailt, 740 tweetet, 350 hangpostaüzenetet és több száz levelet küldött neki. Amikor Richard végül felvette a kapcsolatot a rendőrséggel, azt válaszolták, hogy mivel Martha üzenetei nem voltak sem fenyegetőek, sem erőszakosak, nem tehetnek semmit. 

A Netflix sorozatában Martha három év börtönbüntetést kap, de a valóságban Richardnak csak annyit sikerült elérnie, hogy őt ne keresse többé. Azt nyilatkozta, bűntudata volt attól, hogy egy mentálisan labilis embert zárnának be. 

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves