Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

DOKUMENTUMFILM

Sokkolta a nézőket a Netflix új dokumentumfilmje, ezt kell tudni Jennifer Pan esetéről

2024. április 22.

2 perc olvasás

Kurucz Barbara

film Netflix dokumentumfilm Mit követett el Jennifer Pan?
Sokkolta a nézőket a Netflix új dokumentumfilmje, ezt kell tudni Jennifer Pan esetéről
© IMDb

Egyre többen nézik meg a Netflix új dokumentumfilmjét, ami a Mit követett el Jennifer Pan? címet kapta. 


A Netflix az utóbbi évben rengeteg valódi bőnesetről készített dokumentumfilmet, most újabb esetet dolgoztak fel. A Mit követett el Jennifer Pan? egy 2010-ben megtörtént gyilkosságot mutat be. A történet sokakat sokkolt, annyira borzalmas. 

Erről szól a Mit követett el Jennifer Pan?

A dokumentumfilmet Jenny Popplewell rendezte, aki korábban már készített dokumentumfilmet a streaming számára. Jennifer Pan-ügyét különféle interjúkon és a kihallgatáson készült felvételeken keresztül ismerteti meg a nézőkkel. 

A dokumentumfilm főként 2010-ben játszódik, miután Jennifer Pan jelentette a rendőrségnek, valakik betörtek a családja házába és lelőtték a szüleit. A nő édesanyja meghalt, az édesapja azonban túlélte a lövéseket, bár életveszélyes állapotban szállították kórházba. Jennifer a kihallgatószobában meséli el a történteket, de a nyomozók több ellentmondást, gyanús dolgot is találnak a vallomásában, ezért gyanúba keveredik. 

Mi történt a nyomozás után? 

A Netflix dokumantumfilmjéből kiderül, hogy valójában Jennifer rendelte meg a gyilkosokat. Eleinte azt állította a rendőröknek, a bérgyilkosokat arra kérte, őt öljék meg, mivel öngyilkos akart lenni. Később bebizonyosodott, hazudott, és végig a szülei voltak a célpontok. Végül az édesapja vallomása erősítette ezt meg, a férfi a kihallgatás során elárulta, úgy tűnt, a lánya ismeri a lövöldözőket. 

A film végén kiderült, Jennifert 2015-ben életfogytiglanra ítélték, 25 év után engedhetik feltételesen szabadlábra. A bérgyilkosokat szintén elítélték, az egyikük azóta már elhunyt, 2018-ban halt meg a börtönben. 

Jennifer Pan jelenleg a börtönbüntetését tölti Kanadában, a nő édesapja, Huei Hann Pan tanúskodott a tárgyalásán. A The Times információi szerint a férfi a tárgyalás óta nem mutatkozik, a Netflix dokumentumfilmjében sem szerepelt.  


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves