Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Retró édességek

Mennyit tudsz a hazai retró édességekről? Kvíz!

2023. szeptember 04.

2 perc olvasás

Gyulai Bence

édesség retro kvíz
Mennyit tudsz a hazai retró édességekről? Kvíz!
© Fotó: Fortepan/Főfotó

A régmúlt évtizedek ízeit idézi ez a kvíz: próbáld ki, mennyi mindenre emlékszel azokkal a jó kis retró édességekkel kapcsolatban!


Ma Magyarország retro édességeiből készítettünk kvízt. Ha szívesen nosztalgiázol olyan édességekkel, amik a XX. század utolsó évtizedeiben voltak a népszerűségük csúcsán, játssz velünk!

Retro édességek kvíze

Rendszeresen jelentkezünk kvízzel itt az ELLE.hu-n, és bevalljuk, annyira szeretjük a retrós témákat, hogy nem ez az első játékunk, ami a régmúlt idők kultúrájával-hétköznapjaival foglalkozik. Korábban sorra kerültek már ennek a korszaknak a filmjei, de a legforgalmasabb budapesti terek régi neveit is végigkérdeztük egy (büszkélkedés alert!) roppant népszerűnek bizonyult kvízben. Ja, és a régi slágerekről se feledkezzünk meg...! – mondjuk ezekről a slágerekről nem is lehet megfeledkezni.

Mennyire vissza tudja hozni egy-egy íz az ember gyerekkorát! A jelenleg 30-40 fölötti vagy még idősebb generáció gyerekkorának ízeit azonban már valószínűleg semmi nem fogja visszahozni, hiszen az alább indítható kvízben említett édességek jó részét már nem gyártják. Persze a XX. század népszerű termékei közül egy csomó élt tovább a XXI. században is, ott van például a Pilóta keksz példája, amivel kapcsolatban idén felröppent, hogy meg fog szűnni, és rögtön apokaliptikus hangulat uralkodott el az egész országon.

Nos, ha emlékszel még a Pilóta keksszel egy időben keletkezett édességekre, desszertekre, finomságokra, akkor nagyon könnyen fog menni az alábbi kvíz, ami 10 kérdést tartalmaz. Mindig négy válaszlehetőséget mutatunk majd, mindig tippelhetsz, hogy azok közül szerinted melyik az egyetlen helyes válasz, aztán ha mind a 10 tippedet leadtad, mutatjuk az eredményt! Induljon a játék!

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves