Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Strandoljunk, együnk!

Mennyit tudsz a tipikus magyar strandkajákról? Kvíz!

2023. augusztus 16.

1 perc olvasás

Gyulai Bence

strand kvíz strandkaja
Mennyit tudsz a tipikus magyar strandkajákról? Kvíz!
© Fotó: Shutterstock/berni0004

A legnépszerűbb strandkajákról állítottunk össze 10 szórakoztató kvízkérdést. Hányra tudod a választ?


Egy vízparton töltött nap sokak számára a strandkaják teszik teljessé. Mi magyarok ebben is különlegesek vagyunk: van egy csomó olyan étel, ami nálunk tipikus strandkajának számítanak, de máshol nem. Az alábbi kvízben azok az ételek szerepelnek, amiket a vízparti éttermek-büfék-árusok a leggyakrabban árulnak Magyarországon.

Strandkaja-kvíz!

Tudad például, hogy egy tipikus olasz strandkaja a kókusz? Az itáliai tengerpartokat gyakran járják kókusszal (és vízzel) teli vödröt cipelő árusok, akik ugyan nem minden esetben végzik 100%-ig legálisan a munkájukat, de az biztos, hogy az olaszok szerint a hűs kókusz egyszerre frissítő hatású és gyorsan csillapítja az éhséget, ezért remek nasi a strandon. Nos, a Balaton környékén a mozgó árusok tipikusan nem kókuszt árulnak, hanem például főtt kukoricát – ez viszont Olaszországban számít ritkaságnak, ha létezik egyáltalán.

Ha soha életedben nem étkeztél még olaszországi strandon... hát, akkor csak ajánlani tudjuk, hogy egyszer próbáld ki, de addig is töltsd ki bátran ezt a kvízt, mert természetesen olasz kaják egyáltalán szóba se kerülnek benne, csakis a magyar strandokon tipikus ételek szerepelnek majd a kérdésekben. Ahogy szoktuk, 10 feladat lesz, és mindig 4 lehetséges válasz közül tippelhetsz majd az egyetlen helyesre.

Ha bekented magad napkrémmel, akkor már indulhat is a játék!


Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves