Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

A magyar irodalom alapművei

Felismered a leghíresebb magyar regényeket a főszereplők neveiből? Kvíz!

2023. július 26.

2 perc olvasás

Gyulai Bence

magyar irodalom regény főszerep kvíz
Felismered a leghíresebb magyar regényeket a főszereplők neveiből? Kvíz!
© Forrás: Shutterstock/A great shot of

Nemecsek Ernő, Boka János, Áts Feri – tudod, melyik híres magyar regény főszereplői ők? Ha igen, akkor ezt a kvízt pontosan neked találtuk ki!


A leghíresebb magyar regények szerzői, illetve sok esetben ikonikussá vált főszereplői előtt tisztelgünk ezzel a kvízzel. Gyere, játssz velünk, teszteld, mennyire ismered a hazai próza legnagyobb sikereit!

Kvíz a leghíresebb magyar regényekkel

Madarat tolláról, embert barátjáról, regényt pedig a főszereplőiről, ugye így van a mondás...? Nos, lehet, hogy egyszer az első két témában is csinálunk majd kvízt, de egyelőre jöjjenek a leghíresebb magyar regények és azok főszereplői. A játék roppant egyszerű: mindegyik kérdésben három szereplő nevét mondjuk, neked pedig ki kell találnod, hogy melyik regényben főszerepelnek ők. Egészen pontosan az a feladat, hogy kitaláld, hogy ki írta ezt a bizonyos regényt, tehát mindig a szerző neve a feladvány.

Fontos: a játékban mindig a szerző vezeték- és keresztnevének utolsó betűit jelöld meg!

Ha például a feladvány a fent már említett Nemecsek Ernő, Boka János és Áts Feri, akkor a négy válaszlehetőség lehet például a következő:

  • ...g ...s
  • ...z ...b
  • ...r ...c
  • ...y ...i

A helyes megfejtés nyilván a harmadik, hiszen ez a három szereplő Molnár Ferenc művében, A Pál utcai fiúkban tűnik fel, és a szerző neve r és c betűkre végződik. Tehát a szereplők teljes nevéből kell megtippelned az író nevének utolsó betűit – reményeink szerint így még izgalmasabb lesz a játék.

A válaszaidat természetesen leellenőrizheted majd, ha elkészültél a kvízzel, mutatjuk majd a 10 szerző és regény listáját. De először kezdjük a kérdésekkel...!

Természetesen az oldal tetején látható fotóval is Molnár Ferenc és A Pál utcai fiúk című mű előtt tisztelegtünk, hiszen a képen látható és a Pál utcában található szoborcsoport pontosan ezeket a fiúkat ábrázolja.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves