Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

ONE DAY

A Netflix romantikus sorozatát imádja mindenki, ezeket kell tudnod az Egy napról

2024. február 14.

3 perc olvasás

ELLE

Netflix sorozat egy nap romantikus sorozat
A Netflix romantikus sorozatát imádja mindenki, ezeket kell tudnod az Egy napról
© Instagram/@netflixuk

Megérkezett a Netflixre az Egy nap, a romantikus sorozat jelenleg a nézettségi lista legelején állt. 


Február 8-án került fel a Netflix felületére az Egy nap, ami azóta a nézettségi lista első helyére került. A történet tényleg nagyon megható, ezért összegyűjtöttünk róla mindent, amit tudnod kell. 

Miről szól az Egy nap? 

A sorozat David Nicholls azonos című regényéből készült, ami egy elképesztő szerelmi történetet mutat be. Dexter és Emma 1988. július 15-én, a diplomaosztó után találkoznak egy véletlennek köszönhetően. Egyéjszakás kalandnak indul a kapcsolatuk, végül nem történik köztük semmi. Ehelyett mély kapcsolat alakul ki, amit sokéves barátság követ. Dexter és Emma élete nagyon másként halad, és más dolgokra vágynak, ennek ellenére kitartanak egymás mellett. Minden epizód egy-egy évet dolgoz fel, de ahogyan halad a történet, úgy lesz egyre meghatóbb és szomorúbb. 

Kik szerepelnek benne? 

A sorozat egyik főszereplője Leo Woodall, aki korábban A Fehér Lótusz második évadában szerepelt. Emmát pedig Ambika Mod alakítja, akit a BBC-s This Is Going To Hurt című drámából ismerhetsz. Emellett látható a sorozatban Eleanor Tomlinson, Essie Davis, Tim McInnerny és még sokan mások. 

Mi a kapcsolata sorozatnak a filmmel? 

Nem ez az első alkalom, hogy David Nicholls 2009-ben megjelent könyvét adaptálják. 2011-ben Anne Hathaway és Jim Sturgess főszereplésével készült belőle film. Mivel mindkét esetben a könyvet vették alapul, így a főbb történetszálak egyeznek. Ennek ellenére van különbség, hiszen a sorozatból 14 epizód készült, ez pedig lehetővé teszi, hogy jobban megértsük a karakterek hátterét, motivációját, és a két főszereplő között lévő mély kapcsolatot. 

A sorozatban jobban bemutatják a szereplők barátait, például Tillyt, Emma legjobb barátnőjét, aki sok esetben segítette. A filmnek korlátozott volt a játékideje, ezért ez kimaradt. Szintén nagyobb hangsúlyt fektettek Emma önbizalomhiányára. A filmben az Anne Hathaway által megformált Emma sejti, hogy tetszik Dexternek, de sosem volt benne biztos. Ambika Mod Emmája viszont erre egészen sokáig nem jön rá, ez pedig alapvetően változtatta meg a kapcsolatuk dinamikáját. 

Nagyot változtattak a sorozat végén is, ha esteleg még nem láttad a sorozatot vagy a filmet, akkor ne olvass tovább. Emma karaktere mindkét verzióban meghal, és Dexter ismét a drogokhoz, alkoholhoz fordul. Mindkét verzióban összeszedi magát, de a sorozatban sokkal többet segítenek neki a barátai, Emma egykori barátai és még Ian is. A film ezzel szemben inkább azt sugallja, hogy egyedül maradt, és magának kell megoldani a helyzetet. 

Lesz második évad? 

A sorozat nagy sikert ért el, ennek ellenére minisorozat. A könyvet a 14 epizód teljesen feldolgozta, így nagyon kicsi rá az esély, hogy az alkotók szeretnék folytatni.  


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves