Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Baby Reindeer

Beperli a Netflixet a Szarvasbébit ihlető nő, elképesztő összeget követel

2024. június 07.

2 perc olvasás

Kurucz Barbara

Netflix sorozat per streaming Szarvasbébi
Beperli a Netflixet a Szarvasbébit ihlető nő, elképesztő összeget követel
© IMDb

Nagy sikert aratott a Netflixen a Szarvasbébi című sorozat, a Martha karakterét ihlető Fiona Harvey most perrel fenyegetőzik. 


Igaz történet alapján készült a Netflix egyik legsikeresebb új sorozata, a Szarvasbébi. A szériát Richard Gadd története ihlette, akit egy nő hónapokon keresztül zaklatott. Sokáig találgatták, ki lehet a valóságban Martha, pár héttel ezelőtt azonban előlépett Fiona Harvey, aki perrel fenyegeti a streaminget. 

A Szarvasbébit ihlető nő ezért akarja beperelni a Netflixet

A Szarvasbébi epizódjai elején is megjelent egy szöveg, ami arra utal, hogy a történetet valós, megtörtént események ihlették. Richard Gadd, a sorozat főszereplője és alkotója azt nyilatkozta, hogy a történet az ő életét dolgozza fel, mivel hónapokon keresztül zaklatta egy nő a kocsmában, ahol dolgozott. 

Később előlépett Fiona Harvey, aki több interjúban is cáfolta a szériában bemutatott eseményeket. Azt mondta, hogy az alkotók hazudtak, őt pedig besározták. Valótlanul állították, hogy korábban elítélték zaklatásért. 

Az alperesek világszerte több mint 50 millió embernek hazudtak Harvey-ról, többek között azt, hogy Harvey egy kétszer elítélt zaklató, akit öt év börtönbüntetésre ítéltek, és hogy Harvey szexuálisan bántalmazta Gadd-et. Az alperesek azért terjesztették szüntelenül ezeket a hazugságokat, mert ez jobb történet volt, mint az igazság, és a jobb történetekkel pénzt lehetett keresni

– olvasható az aktákban, amit a TMZ megszerzett. 

Ezekből derült ki, hogy a Netflix sorozata miatt találták meg a rajongók, akik az elmúlt hónapokban támadták, mocskolták. Fiona Harvey azt állítja, hogy sosem üldözte vagy zaklatta a férfit. 

Fiona Harvey 170 millió dollárra perli a Netflixet és legalább 50 millió dolláros kártérítést követel. A nő rágalmazás, szándékos érzelmi bántalmazás és hanyagság miatt indít pert. A Netflix egy közleményben reagált az ügyre, elárulták, kiállnak Richard Gadd mellett. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves