Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

AJÁNLÓ

Ezek a legjobb dokumentumfilmek a Netflixen, amelyeket neked is látnod kell

2023. november 14.

3 perc olvasás

ELLE

Netflix sorozat dokumentumfilm igaz történet
Ezek a legjobb dokumentumfilmek a Netflixen, amelyeket neked is látnod kell
© YouTube

A Netflixen számos izgalmas dokumentumfilm található, most mutatunk pár igazán figyelemre méltót. 


Számos dokumentumfilmet készített a Netflix az elmúlt években. Egyre több és változatosabb témákat dolgoznak fel, készítettek filmet például a Tinder-csalóként ismert Simon Levievről, és Jennifer Lopezről is. Az alábbi filmeket érdemes felvenned a listádra, biztosan nem okoznak csalódást

Twin Flames – Az igaz szerelem nyomában 

A Netflix egyik újdonsága a Twin Flames, ami az Amerikában működő Twin Flames Universe-ről szól. Jeff és Shaleia Divine egy olyan szervezetet hoztak létre, ami arra épül, hogy az emberek megtalálják az igaz szerelmet. A Twin Flames már az elején is furcsa elvek alapján működött, ezekről egykori tagok mesélnek, akik szerint ez egyértelműen egy szekta. Sok családtag, barát megszólal a témával kapcsolatban, és elmesélik a történetüket.

Beckham 

David Beckham dokumentumfilmje heteken keresztül szerepelt a Netflix TOP10-es listájában. A minisorozat bemutatja a focista életét egészen a gyerekkorától kezdve. David elmeséli a legnagyobb megpróbáltatásait, illetve azt is megosztja, miként élte meg a zaklatásokat. Victoria szintén megjelenik a sorozatban, és őszintén mesél többek között a megcsalási botrányról. 

A vegán szökevény 

Sarma Melngailis egykor New York egyik legnépszerűbb nyersvegán éttermét üzemeltette. Sikeres üzletasszony volt, hiszen a hely a hírességek kedvence volt a városban. A vállalkozással egyre nagyobb sikereket ért el, egészen addig amíg Anthony Strangis be nem lépett az életébe. Ezután egyre gyakoribbak lettek az anyagi problémák, később már a személyzetnek sem fizettek, így sztrájkba léptek. Sarma és Anthony ellen végül adócsalás és lopás miatt adtak ki körözést, 2016-ben végül lebuktak, így kénytelenek voltak bíróság elé állni. A több részes dokumentumfilmben megszólalnak az egykori barátok, Sarma, illetve az étterem dolgozói. 

A szófogadó gyerekek nem feleselnek

Az Egyesült Államokban működős mormon egyház egyik ágáról szól a dokusorozat, ami egy rendkívül zárt közösség. A Netflix az epizódokban bemutatja a ’80-as években Rulon Jeffs vezette vallási közösséget, amelyben a poligámia még mindig megengedett. Korábbi tagok mesélnek az átélt borzalmakról, illetve arról, hogy Rulon Jeffs halála után hogyan vált minden még borzalmasabbá. 

Megoldatlan rejtélyek 

A Megoldatlan rejtélyek valójában egy dokusorozat, de nem a klasszikus értelemben. Minden epizód egy másik történetet dolgoz fel. Számos gyilkosság, emberrablás történetét mesélik el a szakértők és a hozzátartozók, a legtöbb máig megoldatlan. Több évad készült belőle, így nem fogsz vele annyira gyorsan végezni. 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves