Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

The Wisdom of Trauma

A trauma bölcsessége - Dr. Máté Gábor dokumentumfilmje ingyenesen megnézhető

2024. március 02.

1 perc olvasás

ELLE

film dokumentumfilm Dr. Máté Gábor trauma gyerekkori trauma A trauma bölcsessége
A trauma bölcsessége - Dr. Máté Gábor dokumentumfilmje ingyenesen megnézhető
© IMDb

A trauma bölcsessége 2021-ben készült, a Dr. Máté Gábor közreműködésével készült filmet most magyarul is megtekintheted. 


Dr. Máté Gábor napjaink egyik legismertebb szakembere, aki évtizedek óta foglalkozik a függőségekkel, stresszel és a gyermekkori traumákkal. Az általa érintett témákban eddig már 5 könyve jelent meg, melyeket több mint 25 nyelvre fordítottak le. Legutóbbi könyve, a Normális vagy, Magyarországon is nagy sikert aratott. 

Ingyen megnézhető A trauma bölcsessége című dokumentumfilm 

2021-ben jelent meg a The Wisdom of Trauma vagyis magyarul A trauma bölcsessége című dokumentumfilm. A filmet Zaya és Maurizio Benazzo, a Science & Nonduality társ-alapítói és Caroline Harrison a The Hive Studios-tól készítették. Az alkotás valódi emberi történeteket mutat be, olyan embereket ismerhetünk meg, akik valamilyen gyerekként átélt trauma miatt függőkké váltak. 

Dr. Máté Gábor segítségével az alkotók számos történetet mutatnak be, így a nézők jobban értelmezhetik a traumák és a társadalom közötti kapcsolódásokat. A traumák mondhatni láthatatlan erőként formálják az emberek életét, és kihatnak arra, hogyan értelmezik a világot. Dr. Máté Gábor segítségével könnyebben megérhetővé válnak a gyökereik, ez pedig a gyógyulás útja felé mutat. 

A filmet 2021-ben számos filmfesztiválon bemutatták, az elmúlt években nagyjából 230 országban vetítették. Március 2-án lesz A trauma bölcsességének a magyar nyelvű premierje, a dokumentumfilmet akár otthon, a nappaliban is megnézheted. A film ingyenes, nem kell mást tenni, csak regisztrálni ezen az oldalon

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves