Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Szeretőből királyné

Mennyit tudsz Kamilla királynéról? Kvíz!

2023. július 19.

2 perc olvasás

Gyulai Bence

Kamilla királyné kvíz Camilla Parker Bowles
Mennyit tudsz Kamilla királynéról? Kvíz!
© Fotó: Instagram/TheRoyalFamily

Kamilla királyné a brit királyi család egyik legbizarrabb életpályát bejárt személyisége. 25 évvel ezelőtt az egész birodalom gyűlölte őt, most viszont ő a királyné. Teszteld, mennyit tudsz róla!


Mára Kamilla királyné életéről-személyéről készítettünk egy kvízt, mert olyan szempontból ő a brit királyi család egyik leglenyűgözőbb alakja, hogy egészen példátlan pályát futott be. Próbáld ki, tudod-e róla a legalapvetőbb információkat!

Kamilla királyné kvíze

Camilla Parker Bowles a szélesebb rétegek számára akkor vált egycsapásra ismertté, amikor kiderült, hogy Diana hercegnével párhuzamosan ő volt Károly (akkor még) herceg szeretője. Mindennek már vagy 30 éve, amikor az első botránysorozat elkezdődött, és innentől kezdve Diana hercegné haláláig csak egyre intenzívebbé vált a gyűlölet a walesi herceg szeretőjével szemben. Minden bizonnyal Nagy-Britannia egyik leggyűlöltebb nője lett pár év alatt a trónörökös szeretője, aki miatt sokak szerint a hercegi pár házassága tönkrement. Ki gondolta volna akkor, hogy Kamillából egyszer mégis királyné lesz?

De a történelem végül mégis produkált egy 180 fokos fordulatot, igaz, a folyamat nem ment valami gyorsan. Évek-évtizedek kellettek ahhoz, hogy az indulatok lecsillapodjanak, de végül lecsillapodtak, és halála előtt nem sokkal már maga II. Erzsébet is kifejezetten azt írta egy üzenetében, hogy halála után Károly legyen a király és Kamilla a királyné. Így is történt: mostanra ő lett a brit királyi család női feje.

Szóval szimpatikus vagy nem, az biztos, hogy lenyűgöző sorssal rendelkezik az alább elindítható kvíz főszereplője. 10 kérdést készítettünk elő ezúttal is, megint mindig 4 válasz közül kell megtippelni az egy helyeset. Induljon a játék!


Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves