Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Queen Quiz

Mennyit tudsz a világtörténelem leghíresebb királynőiről? Kvíz!

2023. szeptember 21.

1 perc olvasás

Gyulai Bence

királynő királynők európában kvíz
Mennyit tudsz a világtörténelem leghíresebb királynőiről? Kvíz!
© Fotó: PA Images via Getty Images

10 kérdés 10 királynőről – teszteld magad, hányra találod el a választ!


Mára is készítettünk neked egy izgalmas kvízt, ezúttal a világtörténelem legemlékezetesebb királynői a játék főszereplői.

Királynők kvíze!

A fenti fotón egy királyNÉ és egy későbbi királyNŐ látható. A fotó 1937-ben készült, VI. György koronázásán, és a képen az uralkodó felesége és lánya láthatóak. A feleséget Erzsébet anyakirályné néven ismerjük a leginkább, a lány pedig a tavaly elhunyt II. Erzsébet. A mai napig ő az, aki a királynő szóról rengeteg mindenkinek az eszébe jut a világ körül, olyanoknak is, akik pedig nem is Nagy-Britanniában élnek.

Pedig amint azt a neve is mutatja, nem II. Erzsébet volt az első királynő a világtörténelemben, és nem is ő lesz az utolsó. De természetesen történelmi tény, hogy a világ államfői az évszázadok során túlnyomórészt mindig is férfiak voltak, sőt, a mai napig is azok. Ebben a kvízben csak királynőkkel találkozol majd, királynékkal nem: nem volt túl sok nő a világtörténelemben, akinek sikerült megszereznie és megtartania a hatalmat egy-egy ország felett.

Szóval elő a történelmi ismeretekkel, ha már ilyen kevés királynő volt a világon, legalább arról a párról tudjuk a legfontosabb dolgokat! Nézzük, neked hogy sikerül a játék: 10 kérdést teszünk fel, hányra találod el a helyes választ?

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves