Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

OSCARS 2023

Itt van minden, amit 2023-as Oscar-gáláról tudunk!

2023. március 06.

2 perc olvasás

Kovács Gréta

díjátadó oscar oscar-díj oscar-gála vörös szőnyeg Oscar 2023
Itt van minden, amit 2023-as Oscar-gáláról tudunk!
© Shutterstock

A 95. Oscar-díjátadót 2023. március 12-én rendezik meg, ami a szakértők szerint idén is tele lesz csillogással, exkluzivitással és sok-sok meglepetéssel. Íme minden, amit a 2023-as gáláról tudunk!


Hollywood már lázban ég: közeleg a 95. Oscar-díjátadó gála, ami az elmúlt évekhez hasonlóan tele lesz mesés vörös szőnyeges bevonulásokkal, legendás estélyi ruhákkal, valamint (minden valószínűséggel) cikis pillanatokkal és óriási botrányokkal is. A szigorú szabályok ellenére a tavalyi gálán szemtanúi lehettünk minden idők legnagyobb színpadi botrányának: Will Smith élő adásban pofozta fel a feleségén viccelődő Chris Rock komikust, ami miatt idén jelentős változásokon esik keresztül a gála.

Mikor kerül megrendezésre a 2023-as Oscar-gála?

2023. március 12-én (vasárnap), magyar idő szerint március 13-án (hétfőn) hajnal 2-kor kezdődik az Oscar-díjátadó élő közvetítése. A korábbi évekkel ellentétben idén egy magyar csatorna sem fogja közvetíteni a gálát, de a YouTube-on, az ABC.com-on, a Hulu-n és Fubo TV-n is lehet követni a díjátadót.

Ki vezeti a díjátadót?

Tavaly három színésznő, Wanda Sykes, Amy Schumer és Regina Hall vezette az Oscar-gálát, ami a nem várt színpadi események miatt hatalmas káoszba fulladt, ezért idén a szervezők az élő adásokhoz szokott és a váratlan helyzetekre felkészült műsorvezetőt, Jimmy Kimmelt kérték fel a díjátadó lebonyolítására. Jimmy Kimmel korábban már kétszer is bizonyított az Oscar-gála színpadán, kilétét pedig egy poénos, Top Gun-stílusú előzetesben jelentették be a szervezők, ahol a műsorvezető egyetlen kikötése az volt, hogy őt ne lehessen felpofozni. 

Kik a jelöltek?

A 2023-as Oscar-díjátadó jelöltjeit és legnagyobbe esélyeseit részletesen meg lehet tekinteni ebben a cikkben. A tavalyi évben sok kategória nyertesét nem az élő showban, hanem a gála megkezdése előtt jelentettek be, ami sokak ellenszenvét váltotta ki, ezért idén a szervezők visszatértek a hagyományos, 3 órás Oscar-díjátadó gálához.

Ki fog fellépni a gálán?

A 2022-es Oscar-gálán Billie Eilish és Beyoncé is a tiszteletét tette, de idén sem lehet kisebb nevekre számítani: Rihanna a Fekete Párduc 2. betétdalát, a „Lift Me Up” című számot fogja előadni, Lady Gaga pedig a Top Gun: Maverick főcímdalát, a „Hold My Hand”-et fogja elénekelni a színpadon.

Getty Images/Icon Sportswire
Getty Images/Icon Sportswire 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves