Quantcast

Red Carpet

Az Oscar-gála legendás ruhái

Az Oscar-gála legendás ruhái
© Jason Merritt/TERM/Getty Images

Mesések, egyediek, trendik és persze szemet gyönyörködtetőek az Oscar-gála vörös szőnyegén viselt öltözetek, melyek közül némelyik darab olyan megkapó, hogy még évek múltán is emlékezünk rájuk. Következzenek most a díjátadó legendássá vált estélyi ruhái!

A Oscar-gála divatvilág egyik legnagyobb eseményének számít, ezért a sztárok rendkívül nagy figyelmet fordítanak a vörös szőnyeges megjelenéseikre – néhányuk egészen elképesztő ruhakölteményekkel, míg mások inkább időtálló öltözeteikkel és kiegészítőikkel hívják fel magukra a figyelmet. Bemutatjuk most az Oscar-gála legendássá vált ruhakölteményeit, melyek minden kétséget kizárólag történelmet írtak az Oscar-gála vörös szőnyegén!

Halle Berry

A gyönyörű színésznő 2002-ben az Oscar-díjátadó első (és napjainkig egyedüli) afroamerikai színésznője lett, aki a Szörnyek keringője című filmjével megnyerte a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat. Legendássá vált díja mellett Halle Berry viszont megjelenésével is beírta magát a divattörténeti könyvekbe, hiszen az átlátszó betétekkel tűzdelt, virágos toppal és bordós szoknyarésszel rendelkező Elie Saab ruháját már többször is megválasztották minden idők legszebb estélyijévé. 

Gwyneth Paltrow

Hasonló pillanattal büszkélkedhet Gwyneth Paltrow is, aki egy Grace Kellyre emlékeztető, világos rózsaszín Ralph Lauren ruhában vette át az aranyszobrocskát a Szerelemes Shakespeare című filmben nyújtott alakításáért. 

Julia Roberts

A klasszikus fekete ruhákkal csak nyerhet az ember: valószínűleg ez járhatott Julia Roberts fejében is, mikor ezt a gyönyörű vintage Valentino ruhát választotta a 2001-es Oscar-gálára. Végül nemcsak a legjobb színésznőnek járó díj lett az övé, hanem a gála legstílusosabb hölgyének is megválasztották. 

Angelina Jolie

Szinte hihetetlen, de 2012-ben, pontosan tíz évvel ezelőtt történt meg Angelina Jolie legendás „lábvillantós” pillanata az Oscar-gála vörös szőnyegén – azóta is csodáljuk ezt a megjelenését. A fekete bársony ruhát Donatella Versace álmodta meg a színésznőre.

Jennifer Lawrence

2013-ban a Napos oldal című filmben nyújtott alakításért Jennifer Lawrence nemcsak a legjobb színésznőnek járó legendás Oscar-díjat, de ezt a mesés Dior Haute Couture estélyit is a magáénak tudhatta. A színésznő a halvány rózsaszín ruhájához egy 150 gyémántból álló, összesen 74-karátos Chopard nyakéket viselt.

Lupita Nyong’o

Nem lehet elfelejteni Lupita Nyong’o világoskék Prada ruháját, amit a 2014-ben Oscar-gála vörös szőnyegén viselt. A színésznő ekkor nyerte meg a 12 év rabszolgaság című filmben nyújtott alakításáért a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat. 

Via

Olvasnál még Oscar-témában?

Amy Schumer félmeztelenül táncolt: aggódnak a szervezők, hogyan viselkedik majd az Oscar-gálán

Íme, a valaha volt 3 legnépszerűbb Oscar-beszéd

Nicole Kidman Oscar-fotóin csúnyán megszaladt a retus