Quantcast

Red Carpet

Az Oscar-gálák legrosszabb vörös szőnyeges ruhái

Az Oscar-gálák legrosszabb vörös szőnyeges ruhái
© Steve Granitz / Getty Images

Megesik, hogy még az év legelegánsabb díjátadójának, az Oscar-gála vörös szőnyegén viselt ruhaköltemények is kifejezetten kellemetlenek és kínosak tudnak lenni.

A szebbnél szebb ruhaköltemények és a mesés estélyik között mindig megbújik néhány olyan egészen meglepő darab, amin elcsodálkozik a világ – és ez nem feltétlenül jelent jót. Bár az Oscar-gálára meghívott világsztárok többsége már hetekkel, hónapokkal előtte elkezd készülni a világ legjobban várt vörös szőnyeges rendezvényére, az eredmény nem mindig lesz olyan, mint amilyennek azt szánták. Kínos pillanatok, bakik és botrányok persze mindig vannak, az alábbi megjelenések viszont rendszerint egy dizájner csapat gondosan megtervezett és precíz, ámde balul elsült munkáját tükrözik.

Az Oscar-gálák legendás vörös szőnyeges ruhakölteményei után most következzenek a díjátadó történetének legkínosabb, legmeghökkentőbb darabjai!

Lady Gaga

A 2015-ös Oscar-díjátadó vörös szőnyegének egyik legnagyobb látványossága Lady Gaga és Azzedine Alaia ruhájához párosított piros kesztyű volt, amit sokan gumikesztyűnek néztek.

St. Vincent

Nehéz olyan darabot választani a Saint Laurent divatháztól, ami nem lenyűgöző, ám az énekesnőnek sikerült a lehető legkínosabb ruhában megjelennie 2018-ban. Persze nem a ruhával volt a baj, de a kis fekete szó szerint nagyon apró volt, amely túl kihívó az Oscar vörös szőnyegére. Azóta sem hívták meg.

 

Björk

Az izlandi születésű énekesnő hattyúruháját már többször is megválasztották a világ legízléstelenebb ruhájának – ennek ellenére kultikus darab lett, a Valentino divatház 2014-es tavaszi/nyári kollekciójában is megemlékezett erre a 2001-ben viselt a kreációra. A tüllruha macedón származású tervezője, Marjan Pejoski egyébként két darabot készített ebből a kisestélyiből, mert az anyaga annyira finom, hogy még tisztítani sem nagyon lehet.

Uma Thurman

Állítólag csak egy fogadás miatt vette fel ezt a Christian Lacroix ruhát Uma Thurman a 2004-es Oscar-gálára, de ettől függetlenül teljesen értelmezhetetlen ez a szett.

 

Fotó: Shutterstock
 

Kate Hudson

A kifogástalan ízléséről ismert Kate Hudsonnak sem mindig voltak jó választásai: ebben szürke Stella McCartney estélyiben például teljesen elveszett a színésznő, a hajáról már nem is beszélve! Nem is szívesen emlékszik vissza erre a 2001-es megjelenésére.

78283607
Fotó: Steve Granitz / Getty Images
 

Sophia Lauren

Állítása szerint nem tudott ellenállni ennek a habos, arany Giorgio Armani estélyinek a színésznő, pedig finoman szólva sem ő volt a legjobban öltözött a 2009-es gálán.

89781578
Fotó: Steve Granitz / Getty Images
 

Susan Sarandon

Az 1996-os Oscar-gálán ezzel az óarany Dolce & Gabbana ruhával nagy valószínűséggel az arany Oscar szoborhoz akart öltözni a színésznő.

 

78012145
Fotó: Steve Granitz / Getty Images
 

 

MÉG TÖBB ÉRDEKESSÉG AZ OSCARRÓL:

Kiderült: ennyit fizetnek az Oscar-gála házigazdájának

Íme, a valaha volt 3 legnépszerűbb Oscar-beszéd

Szigorú szabályok, amit az idei Oscar-gálán mindenkinek be kell tartania