Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Karakter

Rájöttek, hogy mi volt a csillagjegye Rose-nak a Titanicból!

2022. december 21.

4 perc olvasás

Gyulai Bence

titanic asztrológia csillagjegy Titanic szereplő
Rájöttek, hogy mi volt a csillagjegye Rose-nak a Titanicból!
© Fotó: CBS via Getty Images

Az asztrológusok szerint Rose a Titanicban az egyik csillagjegy tipikus személyiségjegyeit mutatja.


A héten volt 25 éve, hogy bemutatták a Titanicot, és ebből az alkalomból Nina Kahn asztrológus újranézte a filmet, és azzal csapott a homlokára, hogy dehát ez a Rose tipikus...

...vízöntő!

James Cameron munkásságával kapcsolatban inkább az Avatar 1 és 2 értékelésével-elemezgetésével foglalatoskodnak most többen, tekintettel arra, hogy végre a mozikba került a költséges sci-fi még költségesebb folytatása. De azért a Titanicot is érdemes újranézni, főleg, ha 25 éve láttad utoljára. Ha meg még nem láttad soha, akkor ne is olvass tovább, mert a lényeget már úgyis tudod Rose csillagjegyéről, és alább spoilerezni fogunk, amint újra bemutatjuk neked Rose karakterét a Bustle összeállítása alapján.

Na de miért pont vízöntő?

A film sztorija szerint Kate Winslet rengeteg tehetséggel megformált karaktere, azaz Rose DeWitt Bukater egy nemesi brit családból származik, akit hozzá akarnak adni egy gazdag amerikaihoz. A lány az öngyilkosságot fontolgatja ezeknek a kilátásoknak a tudatában, azonban találkozik az ifjú Leonardo DiCaprióval, azaz Jack Dawsonnal, aki újra meghozza a kedvét az élethez, de egy teljesen másmilyen élethez.

Az asztrológusok szerint ez a típusú lázadás és eltökéltség a Vízöntő csillagjegyben születettek sajátja, mint ahogy az is tipikus Vízöntő, hogy Rose a nála maradt gyémántot annyi ideig őrzi, aztán inkább a vízbe dobja, hogy ezzel is Jack emlékének adózzon. A Vízöntőkről úgy tartják, hogy függetlenek és a saját szabályaik szerint akarják élni az életet, és pontosan ilyen Rose is, aki egyszerűen nem hajlandó elfogadni a sors/társadalom/szülők által ráosztott szerepet, még akkor sem, ha az biztonságosabbnak és kényelmesebbnek tűnik.

A film egyik legdrámaibb jelenete, amikor Rose végül helyet kap a mentőcsónakban, de az utolsó pillanat után kiugrik belőle, vissza a süllyedő hajóra, merthogy inkább eltölt még pár órát Jackkel, mint hogy leéljen egy egész életet gyűlölt vőlegényével. Ennek a személyiségtípusnak távolról sem a vagyon és a pénz a mindene, és képes mindent kockára tenni azért, hogy elérje, amit igazán akar.

A Vízöntők ezen kívül általában haladó gondolkodásúak és gyakran egy-két lépéssel a többiek előtt járnak bizonyos kérdésekben. Rose is pont ilyen: rögtön meglátja az akkor még ismeretlen Picasso-festményben, hogy egy zseni munkája, és bár még a XX. század legeleje van, már a legmodernebb elvek szerint éli az életét, nem fogadva el, hogy nem választhatja párjául azt, akit szeretne, csak azért, mert az illető más társadalmi osztály tagja.

Nem lett volna egyszerűbb, ha megnézzük, mikor született?

A Titanic című filmben szerepel egy csomó történelmi személy, akiknek ismert a születésnapja, de Rose DeWitt Bukater nem tartozik közéjük. A film nem adja meg a születési dátumát, viszont az kiderül a sztoriból, hogy a kerettörténet jelenében, azaz 1996-ban Rose a 101. szülinapja előtt áll. Ezek szerint 1895-ben született, de az is kiderül, hogy a Titanic indulásakor, azaz 1912. április 10-én már betöltötte a 17-et. Nem valószínű, hogy szándékos lenne az egybeesés, de ettől függetlenül pont kijön a Vízöntő, mert ezek szerint Rose 1895 első három hónapjában született valamikor, és ugye a Vízöntő hava a január-februárra esik.

Ezt még Lindsay Ellis se hámozta ki a sztoriból, pedig ezen kívül tényleg szinte mindent összefoglalt a Titanicról, amit tudni érdemes az alábbi, zseniálisan jó videóban. Ha van 40 perced, érdemes megnézni!

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves