Quantcast

Visszatekintő

Kate Winslet legemlékezetesebb szépségpillanatai

© Flynet-SplashNews/ABACA

A színésznő néhány kulisszatitkot is elárult az ELLE újságírójának legemlékezetesebb szerepeiről.

„Nem gondoltam volna, hogy a film ekkora siker lesz” – mondja Kate Winslet a Zoom-interjúban arról a filmről, amely útjára indította karrierjét (természetesen a Titanicról van szó, amit valószínűleg mindenki legalább ezerszer látott már). „Erre semmi sem készíthetett volna fel minket.” Az azóta eltelt csaknem 25 évben a színésznő szinte minden műfajban kipróbálhatta magát, így több ikonikus átalakulásának is szemtanúi lehettünk a vásznon.

Az ELLE újságírója ezekről faggatta Kate-et, aki Anglia nyugati partján fekvő otthonából válaszolt a kérdésekre, valamint mesélt legújabb projektjéről is. A színésznő lett ugyanis a L’Oréal Paris új nagykövete, a Superior Preference Hair Color hajfestékek arcaként láthatjuk viszont – így adott volt, hogy a hajszínváltásairól is kérdezzük őt.

1997: Titanic

„Rose karakteréről nem derült ki egyértelműen, hogy vörös hajú lenne. Emlékszem az első beszélgetésünkre Jim Cameron rendezővel arról, hogy milyen hajszín illene hozzá. Azt kérdezte: ’Mit szólnál, ha valami nagyon feltűnő lenne?’ Vöröset szeretett volna, méghozzá élénk, feltűnő árnyalatot, én pedig nagyon izgatott lettem. Nem számoltam azzal, milyen nehéz lesz a forgatás után visszanyerni a saját, természetes hajszínemet. Majdnem két évembe telt.”

„Az ebben a jelenetben látható frizura különösen összetett volt, mert gyöngyös fonalakat fontak a hajamba. Mivel a hajam nem természetesen hullámos, mindennap be kellett göndöríteni, de szinte lehetetlen volt hosszú távon megtartani az eredményt, mert mindenhol víz volt körülöttünk. Hatalmas tartályok között forgattunk, a levegő tele volt nedvességgel, ami mindenki hajánál problémát jelentett.”

2009: Oscar-díj-átadó

„A vörös szőnyegen mindig az egyszerű és letisztult megjelenésre törekszem. Jillian Dempsey készítette a sminkemet, Renato Campora pedig a frizurámat. Akkoriban eléggé komoly problémáim voltak a bőrömmel – főleg az állam körüli területet lepték el a pattanások –, ami idegőrlő volt, és folyton az járt a fejemben: ’Jézusom, így kell majd elmennem az Oscar-gálára.’ Jill fantasztikus munkát végzett, az utolsó pöttyömet is elfedte.”

 

 

2012: Egy makulátlan elme örök ragyogása

„Az ebben látható frizurák közül mindegyik paróka. A jeleneteket nem időrendi sorrendben forgattuk, ezért néha megesett, hogy reggel még vörös volt a hajam, ebéd után pedig már kékre váltottam. Mindegyiket imádtam. A kék hajtól valahogy igazi lázadónak éreztem magam. Ahogy Clementine is mondja: a színezővel együtt viszem fel a személyiségemet is.’ Annyira igaz.”

„Már mindegyik paróka az enyém, és a gyerekeim néha fel szokták próbálni őket. Azért néznek ki annyira valósághűnek, mert mindegyiknek természetes haj az alapja. A ragyogó árnyalatokat viszont fonalakhoz használatos festék adta, nem hajfesték.”

2016: Oscar-díj-átadó

„Sokat jógázom és barre-edzést is végzek, ezért a karom elég erős és izmos, a csuklyásizmomat pedig néha túl is edzem. A vörös szőnyegre itt egy pánt nélküli ruhát választottam, így ha összefogott hajjal mentem volna, mindenki láthatta volna azt a kis területet, amivel nem vagyok elégedett. Ezért Renato leengedte a hajamat, ami üdítő változatosságot jelentett, hosszú ideje nem viseltem így a hajamat eseményeken.

 

 

2021: Easttowni rejtélyek

„Ehhez a szerephez változtatni akartunk a külsőmön, de nem annyira szembetűnően. Lenyűgöző, mennyit tud változtatni az emberen egy új hajviselet és az öltözködés. A frizura, amit a sorozatban viselek, szintén paróka – a sminkkel pedig még egy kis extra sötétséget kreáltunk az arcomra. Ha közelről megnézzük a szemöldököt, látható, hogy az is más alakú. Nem szoktam hozzányúlni a szemöldökömhöz, természetesen ilyen ívelt. A ’Rejtélyekhez’ apró, pici kiegészítéseket tettünk a szemöldökömhöz. Ugyanaz a hölgy alkotta meg, akivel A felolvasó című filmben is együtt dolgoztunk. Olyan, mintha pici kis szempillákat ragasztanánk a szemöldökömhöz, teljesen beleolvadnak, így a végeredmény nagyon természetes.”

Forrás: ELLE