Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Mesekvíz, 2. forduló

Emlékszel a klasszikus magyar esti mesékre? 10 hazai rajzfilm, 10 kérdés, 1 kvíz!

2024. január 31.

2 perc olvasás

Gyulai Bence

magyar mese rajzfilm kvíz
Emlékszel a klasszikus magyar esti mesékre? 10 hazai rajzfilm, 10 kérdés, 1 kvíz!
© Fotó: YouTube/Benzoldog

10 jó régi esti mese szerepelt két héttel ezelőtti kvízünkben – mindegyik egy-egy külföldi rajzfilm volt. Jöjjön végre a hazai forduló, ezúttal csak magyar mesékkel!


Az ezredforduló előtti mese-, illetve rajzfilmkínálatból szemezgetett két héttel ezelőtti mesekvízünk, és a játék kiugróan népszerűvé vált, rengetegen töltöttétek ki – köszönjük!!! De nemcsak a nagy rendkívüli sikerre való tekintettel, hanem azért is dukál egy újabb forduló, mert az elsőben csak külföldi rajzfilmek voltak, így vétek lenne, ha a hazai gyöngyszemekről nem emlékeznénk meg. Ha már a magyar filmek kaptak külön kvízt, akkor a magyar rajzfilmek miért ne kapnának?

ESTIMese-kvíz

Ha emlékszel ezekre a zömükben a rendszerváltás előtt készült mesékre, akkor minden bizonnyal az is rémlik, hogy jó részük a legendás Pannónia Filmstúdióban készült. Az évtizedekig Budán, a Hűvösvölgyi úton működő animációs műhelyről így ír a Wikipédia:

a Pannónia Filmstúdió Magyarország legnagyobb, a világ egyik legnagyobb rajz-, animációs- és szinkronfilmstúdiója volt, mely 1951-ben alakult és 1957-től működött önálló vállalatként. Az itt készült filmek és sorozatok mennyisége mellett azok minősége és a készítésük során használt úttörő technológiák emelték a filmtörténet legjelentősebb animációsfilm-stúdiói közé, a termeiben készült filmszinkronok pedig világhírűvé tették szakmai körökben a magyar szinkront. A vállalat a rendszerváltás utáni több mint két évtizednyi haláltusáját követően 2015-ben szűnt meg. 

Nos, jó részben az ő munkáikról van szó az alábbi kvízben, ami a szokásos feleletválasztós játék. Minden kérdéshez négy válaszlehetőséget mutatunk majd, és lehet tippelni a helyes megfejtésre. Amikor mind a 10 tippedet leadtad, mutatjuk, hogy melyik kérdésre mi volt a helyes válasz.

És még egy megjegyzés: a Magyar népmesékről szintén készítettünk már külön kvízt, ez a sorozat azért nem szerepel az alábbi tesztben.

Van kedved még játszani egy kicsit? Amennyiben igen, a Psziché rovatban ma is mutatunk egy szellemes képes fejtörőt (újságkeresős!), de ha inkább még egy kvízt töltenél ki, akkor most az alábbi hármat ajánljuk folyamatosan bővülő archívumunkból.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves