Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Magyarfilm-kvíz

Mennyit tudsz a XXI. század legfontosabb magyar filmjeiről? Kvíz!

2023. július 04.

2 perc olvasás

Gyulai Bence

film kvíz magyar film
Mennyit tudsz a XXI. század legfontosabb magyar filmjeiről? Kvíz!
© Fotó: Kevork Djansezian/Stringer/Getty Images

Ebben a kvízben a magyar filmek a téma, méghozzá az utóbbi bő két évtized magyar filmjei. Gyere, játssz velünk ma is, izgalmas lesz!


A magyar filmek témájában készítettünk már egy kvízt, amit egyrészt rengetegen kitöltöttetek (éljen!), és ami másrészt csak a 2000 előtti magyar filmekkel foglalkozott. Hát itt az ideje a folytatásnak, méghozzá a XXI. századdal, azaz az elmúlt év(tized)ek mozijaival!

Magyar filmek

Amint azt ha máshonnan nem, a fenti nyitóképből biztosan sejted, természetesen lesz kérdés a Saul fiáról, hiszen 2000 óta volt már egy film, ami elnyerte a legrangosabb nemzetközi elismerést, amit nem angol nyelvű film elérhet: megkapta a legjobb külföldi filmnek járó Oscart. Ezt a kitüntetést a XX. században csak egy film kapta meg, Szabó Istvántól a Mephisto, de ki tudja, hogy a 2099-ig hátralevő években a Saul fián kívül hány magyar filmet tüntet még ki az Amerikai Filmakadémia?!

Mi mindenesetre nem a jövőbe tekintünk ezzel a kvízzel, hanem természetesen a közelmúltba. Csak olyan filmekre vonatkoznak az alábbi kvízben szereplő kérdések, amik 2000 után készültek. Ahogy szoktuk, minden kérdésnél 4 válaszlehetőség lesz, ezek közül mindig csak egy a helyes, ezt az egyet kell megjelölni, és már jön is a következő kérdés. Ha mind a 10 feladványra leadtad a tipped, megkapod a kiértékelést, azaz azt, hogy hány jó választ találtál el, és mik voltak a helyes feleletek az egyes kérdésekre.

Nézzük!

 (Az oldal tetején látható nyitófotó egyébként nem a 2016-os Oscar-gálán készült, hanem valamivel korábban, az Independent Spirit Awardson, ahol a Saul fia szintén elnyerte a legjobb nemzetközi filmnek járó díjat.)

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves