Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

CHRISTMAS MOVIES

Itt a lista! Ezek minden idők legnépszerűbb karácsonyi filmjei

2023. december 18.

5 perc olvasás

ELLE

film karácsony karácsonyi film filmek
Itt a lista! Ezek minden idők legnépszerűbb karácsonyi filmjei
© Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP

Közeledik a karácsony, így előkerülhetnek az ünnepi filmek! Mutatjuk az emberek kedvenceit! 


Az ünnepi időszak a rendezők egyik kedvenc témája, hiszen rengeteg karácsonyi film, sorozat készül minden évben. Elismerjük, hogy vannak kifejezetten rosszak, de most megmutatjuk a legnépszerűbbeket, melyek nem véletlenül kerültek a listára. 

Ezeket a karácsonyi filmeket kár kihagyni 

Idén is sok karácsonyi film jelent meg, van pár, ami igazán unalmas lett a nézők szerint. De ez nem mondható el erre a 10 filmre, amelyek a mozizók és az IMDb értékelései szerint kifejezetten népszerűnek számítanak. 

Polar Expressz 

A 2004-ben bemutatott animációs film az 1950-es években játszódik. Egy kisfiú a főszereplője, aki már nem hisz a karácsonyi csodában és a Mikulásban. Álmatlanul forgolódik az ágyában, amikor éjjel egy vonat áll meg az ablaka alatt. A kalauz elmondja, hogy érte jöttek, mivel elviszik az Északi-sarka, ahol lehetősége van találkozni a Mikulással. De az út nem annyira egyszerű, a csodák mellett sok nehézséggel is meg kell küzdenie a fiúnak. 

Reszkessetek, betörők! 2. – Elveszve New Yorkban

Az 1992-es film egy évvel az eredeti után játszódik. A főszereplő ismét Kevin, akinek a karácsony egészen máshogyan alakult, mint ahogyan azt tervezte a család. Most nem marad otthon, de véletlenül rossz repülőgépre száll, és Florida helyett New Yorkban köt ki. Itt azonban elkezdődnek a bonyodalmak, és még a két betörővel is találkozik, akiket tavaly móresre tanított. 

Drágán add az életed! 

Bár az akciófilm nem kifejezetten egy megható karácsonyi alkotás, de az ünnepi időszakban játszódik, így sokan megnézik karácsonykor. John McClane nyomozó éppen New Yorkból utazik Los Angelesbe, hogy találkozzon a feleségével. Ám a karácsonyi parti közben egy csapat terrorista behatol John feleségének a munkahelyére és túszul ejtenek több embert, köztük a nőt is. John azonban elhatározza, hogy megakadályozza a terroristák akcióját. 

Télapu 

Az 1994-ben készült vígjáték sokak kedvence, nem véletlen, hogy folytatás is készült belőle. Scott egy játékgyárban dolgozik, és éppen a fiával készül a karácsonyra. Charlie egyre kevésbé hisz a Mikulásban, de Scott meggyőzi. Karácsony estélyén Charlie talál egy kabátot, ami a címke szerint a Mikulás tulajdona, Scott fel is veszi, a kaland pedig elkezdődik, mivel nagyon úgy tűnik, hogy ő lesz a Mikulás. 

A Grincs 

A 2018-ben készült mese a klasszikus alapján készült. A történetet mindenki ismeri, hiszen a Grincsről szól, aki Kifalva felett él a hegyen. Sok mindent utál, de talán a karácsony áll az első helyen. Éppen ezért elhatározza, hogy ellopja a karácsonyt, hiszen csakis így őrizheti meg a nyugalmát. 

Mi a manó

Buddy árva, aki az Északi-sarkon nevelkedett. A nevelőapja nem más, mint a Mikulás főmanója. Buddy jól érezte magát a manók között, de egyik nap megtudja az igazságot a családjáról, így elhatározza, hogy megkeresi az apját, aki New Yorkban él, és Walternek hívják. Az út rengeteg bonyodalmat szül, így egy igazán mókás és szerethető karácsonyi filmről van szó. 

Karácsonyi vakáció

A Griswold-család kalandjairól több film is készült, de egyértelmű, hogy az ünnepi időszakot feldolgozó aratta a legnagyobb sikert. Clark elhatározza, hogy ebben az évben náluk lesz a családi karácsony, ami csodásabb lesz, mint korábban. Kivágja a legnagyobb fenyőt, ami be sem fér az otthonukba, rengeteg égővel díszíti a házukat, és ha ez még nem lenne elég, akkor távoli rokonok is megjelennek az ünnepre. A családi vígjáték egyszerre megható és vicces, ezért nem csoda, hogy sokaknál minden évben előkerül.

Igazából szerelem 

Az egyik legszerethetőbb karácsonyi film, ami erről a listáról sem hiányozhat. Bár biztosan sokszor láttad már, tényleg egy megunhatatlan filmről van szó, ami idén is előkerülhet. A történet sok szálon fut egyszerre, a hátteret pedig az ünnepi időszak biztosítja. Londonban mindenki másként készülődik a karácsonyra, van, aki gyásszal a szívében, míg más izgalommal és boldogsággal. A film végén a szálak összefutnak, és valamilyen formában mindenki megtalálja a saját boldogságát!

Reszkessetek, betörők! 

Kevin karácsonyát mindenki ismeri, ahogyan a filmet is. A McCallister család éppen karácsonyi vakációra készül, hiszen mindannyian Párizsba utaznának. Ám a sok feszültség és a vendégek alaposan megbonyolítják a dolgokat, végül Kevint véletlenül otthon felejtik. Kevin azonban nem ijed meg, sőt! Még a házba behatolni próbáló betörőkkel is elbánik. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves