Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

CHRISTMAS MOVIES

Ezek a legjobb karácsonyi filmek a Netflixen

2023. december 12.

4 perc olvasás

Kurucz Barbara

karácsony karácsonyi film Netflix filmajánló
Ezek a legjobb karácsonyi filmek a Netflixen
© UNIVERSAL PICTURES / Photo12 via AFP

A Netflixen nagyon sok karácsonyi filmet találsz, mutatjuk a legjobbakat! 


Könnyű elveszni a karácsonyi filmek forgatagában, hiszen a Netflix az utóbbi időben szinte futószalagon gyártotta őket. Éppen ezért vannak jók, és kifejezetten rosszak is. Most a legvarázslatosabbakat mutatjuk! 

Holiday 

Bár eredetileg nem a Netflix készítette, mégis egy klasszikus, ami egyik karácsonyi listáról sem maradhat le. A történetet mindenki ismeri: Iris és Amanda otthon cserélnek az ünnepekre. Amanda legutóbbi kapcsolata csúnyán ért véget, Iris pedig keresi a szerelmet. A két nő kipróbálja, hogy milyen lehet a másik élete, és hamarosan a boldogság is bekopogtat az ajtón! 

Karácsonyi krónikák 

A filmnek két része van, és egy igazán varázslatos történetet ismerhetünk meg. A Pierce-család életében a karácsonynak mindig nagy szerepe volt, egészen addig, amíg Teddy és Kate apja, Doug meg nem halt. A helyzet teljesen megváltozott, Claire folyton dolgozik, miközben megpróbál mindent megadni a gyerekeinek. Teddy és Kate karácsony estéjét is egyedül töltik, egészen addig amíg véletlenül megtalálják a Mikulás szánját, így elkezdődik a kaland. 

A Grincs 

Sok feldolgozás készült a történetből az elmúlt években, most mégis a 2000-ben bemutatott verziót emelnénk ki. A kifalvi Kik imádják a karácsonyt, ez a legfontosabb ünnep minden évben, éppen ezért mindennek tökéletesnek kell lennie. Ám akad egy probléma, a falutól északra élő Grincs, aki valósággal gyűlöli a karácsonyt. El is dönti, hogy meghiúsítja az ünnepet, de egy Cindy Lou nevű kislány még az ő szívét is meglágyítja. 

Adventi naptár 

Abby egy különleges adventi kalendáriumot kap, amit még a nagymamája hagyott rá. Ám az antik naptár nem csupán egy sima kalendárium, mivel mondhatni mágikus erővel bír. Ahogyan Abby nyitogatja az ablakokat, úgy válik az élete egyre varázslatosabbá, új megbízásokat kap fotósként, és a szerelem is beköszönt az életébe. 

Nagykarácsony 

A 2021-ben bemutatott magyar film kifejezetten szórakoztató és vicces. A film főszereplője Arnold, a többszörösen kitüntetett tűzoltó, aki egy balul elsült lánykérés után tériszonyos lesz. Nem dolgozhat a magasban, így kiküldik, hogy felügyelje a Budai Várban lévő adventi vásárt. Arnold hamarosan összebarátkozik a vásárban próbáló gyerekekkel, és persze megismeri Esztert. 

Kisasszonyok 

Sokak szerint a Kisasszonyok nem kifejezetten egy karácsonyi film, de fontos szerepe van az ünnepi időszaknak, így sorolhatjuk ide is. Louisa May Alcott sok rendezőt megihletett, most a 2019-es verziót tettük a listára, ezt Greta Gerwig rendezte. A történet középpontjában a March-nővérek állnak, akik nehéz körülmények között élnek, mégis megpróbálják a lehető legtöbbet kihozni a helyzetből. Mind a 4 nővér más személyiséggel rendelkezik, és éppen ezért másra vágynak az életben. Sok bonyodalom és szívfájdalom van a történetben, de éppen ettől válik nagyon szerethetővé. A Netflixen egyébként elérhető az 1994-ben megjelent feldolgozás is. 

Igazából szerelem 

Az egyik legszerethetőbb karácsonyi film, ami erről a listáról sem hiányozhat. Bár biztosan sokszor láttad már, tényleg egy megunhatatlan filmről van szó, ami idén is előkerülhet. A történet sok szálon fut egyszerre, a hátteret pedig az ünnepi időszak biztosítja. London szívében mindenki másként készülődik a karácsonyra, van, aki gyásszal a szívében, míg más izgalommal és boldogsággal. A film végén a szálak összefutnak, és valamilyen formában mindenki megtalálja a saját boldogságát! 

A karácsonyi kastély 

Sophie Brown, a népszerű amerikai író nagy botrányt kavart a könyvével, így Skóciába utazik, hogy kikapcsolódjon. Sophie szeretne megvásárolni egy kastélyt, ám a jelenlegi tulajdonos nem akarja eladni egy külföldinek. Az írónő végül beköltözik a kastélyba, miközben közelebbről megismeri Dunbar hercegét, és a családja történetét.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves