Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Karácsonyi készülődés

Valódi mesevilág épült a Fehér Házban: ilyen lett a 2023-as karácsonyi dekoráció

2023. december 05.

2 perc olvasás

Szentkuty Nikolett

karácsony ünnepi dekoráció ünnepi díszek Fehér Ház karácsonyi dekoráció
Valódi mesevilág épült a Fehér Házban: ilyen lett a 2023-as karácsonyi dekoráció
© Instagram@whitehouse

Idén is hatalmas energiákat fektettek a karácsonyi dekoráció megtervezésébe.


A Washingtonban található Fehér Ház az amerikai elnök munka- és lakóhelye, így nem meglepő, hogy a karácsonyi dekoráció és annak megvalósítása minden évben rendkívül fontos az intézmény életében.

Évente változik, hogy milyen tematika szerint készül el a díszítés, és mindig hatalmas előkészületekbe kezdenek már hónapokkal a dekoráció kihelyezése előtt.

A karácsonyi dekoráció a Fehér Házban is elmaradhatatlan

Idén a mesevilágot próbálták megidézni, és a hagyományokhoz híven nemcsak kinn, hanem a Fehér Ház belső tereiben is rengeteg dekorelemet helyeztek el.

karacsonyi-dekoracio-elle.hu
Forrás: Instagram@whitehouse

Összesen 98 karácsonyfát, 72 koszorút és 4,5 kilométernyi szalagot használtak fel ahhoz, hogy az épület egy klasszikus téli csodaországgá változzon az ünnepekre.

@cbsnews The White House has unveiled this year’s Christmas decorations, including a 18.5-foot tree and hundreds of thousands of twinkling lights. #whitehouse #christmasdecorations #news ♬ Christmas Is Coming - DM Production

Az amerikai first lady, Jill Biden a napokban leleplezte a karácsonyi dekorációt, és elárulta, hogy a díszítést a gyermeki fantázia ihlette:

A gyerekeket még nem köti az idő, és eredendően ismerik a szépséget: az őszi levelek dús, színes mozaikját a smaragd fűtakarón vagy a puha, porszerű hó elbűvölő látványát, ahogyan hullik a csillogó éjszakai égbolt alatt.

karacsonyi-dekoracio-elle.hu
Forrás: Instagram@whitehouse

A first lady azt is elmondta, hogy úgy gondolja, az ünnepek remek lehetőséget kínálnak arra, hogy kiszakadjunk a rohanó hétköznapokból, és végre minőségi időt töltsünk a családunkkal és a barátainkkal.

karacsonyi-dekoracio-elle.hu
Forrás: Instagram@whitehouse

Így fűzte tovább a gondolatait:

Meg kell tanítanunk a gyerekeknek, hogyan maradjunk jelen még akkor is, ha a nyüzsgő világ hív minket. Hogy hogyan nyissuk meg a szívünket a szeretet és a csodák előtt, és hogy hogyan lehet rácsodálkozni a leghétköznapibb pillanatokban is a világra: hiszen megtalálhatjuk a szépséget egy metrómegállóban is.

Elárulta, hogy minden szobát úgy alakítottak ki, hogy megragadja a gyerekek fantáziáját és örömöt okozzon nekik.

karacsonyi-dekoracio-elle.hu
Forrás: Instagram@whitehouse

Utóbb az is kiderült, hogy az összesen 33 892 dísztárgyat és 142 425 ünnepi lámpát tartalmazó dekorációkat egy hét alatt szerelték fel, több mint 300 önkéntes segítségével.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves