Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

CHRISTMAS TIME IS HERE

10 dolog, amivel beköltözik a karácsonyi hangulat a hálószobába

2023. december 17.

2 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

hálószoba karácsonyfa karácsony lakberenezés girland karácsonyi díszítés
10 dolog, amivel beköltözik a karácsonyi hangulat a hálószobába
© Shutterstock

Hamarosan itt a karácsony, ami nem csak a szívünket, de az otthonunkat is ünneplőbe öltözteti. Ne maradjon ki a jóból a hálószoba se!


Hangulatos meleg fények, illatos fenyőágak és puha, gazdag anyagok. Ez a három összetevő már garantálja a karácsonyi hangulatot bármelyik szobában, de adunk 10 ötletet, hogy lehet a hálóban kivitelezni, anélkül, hogy a szoba nyugodt légkörét megzavarná.

1. Koszorú

Egy egyszerű fenyőkoszorú az ágy fölött, akár egy diszkrét masnival kiegészítve, megidézi a karácsonyt, de hagyja, hogy a szoba eredeti jellege is érvényesüljön.

2. Tálca

Ha nem vágysz rögzített karácsonyi díszítésre, néhány tálcára rakott gyertya, fenyőág és csillag, tökéletes mobil díszítés, amit a vendégek érkezésekor is kihelyezhetsz. 

3. Karácsonyi ágyazás

Mivel a hálóban nagy felületet ad maga az ágy, érdemes karácsonyi tematikájú vagy kockás ágyneművel, ágytakaróval és díszpárnákkal felöltöztetni. 

4. Girland az ágyvégen

Néha elég egy kis zöld az ágytámlán végigfuttatva, hogy elérjük az ünnepi hangulatot a hálónkban.

5. Éjjeliszekrény díszek

Ha fokoznád a díszítettséget, a legjobb terep az éjjeliszekrények felülete. Persze csak mértékkel, elég lehet néhány karácsonyi dísztárgy vagy gyertya.

6. Fényfüggöny

A karácsony elmaradhatatlan kellékei a fényfüzérek. A hálóban az ágy köré helyezve egyszerre teremtenek intim és ünnepi hangulatot.

7. Csillagok, csillagok

A karácsonyi csillagokból sosem elég! A hálóban még az álmunkat is őrzik.

8. Tükördísz

Ha van álló, asztali tükröd a hálódban, növénydíszítéssel gyönyörű karácsonyi keretet adhatsz neki.

9. Skandináv tél

A téli tájakról készült képek is megalapozhatják a karácsonyi hangulatát a hálódnak.

10. Saját fa

Ha pedig van helyed és igényed is a teljes karácsonyi pompára, miért is ne helyeznél el egy saját karácsonyfát a hálódban is?!

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves