Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

TESZT

Kvíz: Kitalálod az irodalmi klasszikus címét a szereplők neveiből?

2024. február 27.

1 perc olvasás

ELLE

könyv regény kvíz irodalmi klasszikus
Kvíz: Kitalálod az irodalmi klasszikus címét a szereplők neveiből?
© Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP

Ha olvastad a világirodalom klasszikusait, akkor ez a kvíz nem okoz majd gondot! 


Az elmúlt évszázadokban sok olyan könyv született, amelyeket mondhatni mindenki ismer. Az irodalmi klasszikusok jelentős részét számtalanszor megfilmesítették, így még többen ismerkedhettek meg a híres regényekkel. Az alábbi kvízből most kiderítheted, mennyire emlékszel belőlük! 

Ezek a legismertebb irodalmi klasszikusok

Folyamatosan nő az a lista, ami az irodalmi klasszikusokat rangsorolja, a szakértők szerint legalább 1000 könyv van, amit egyszer mindenkinek el kell olvasnia. Az elmúlt évszázadokban sokat változott ez a felsorolás, és már olyan művek is felkerültek rá, melyek korábban nagy felháborodást okoztak. Ilyen például D. H. Lawrence regénye, a Lady Chatterley szeretője. 

A klasszikusok sok szempontból hatással voltak a világra, a kultúrát pedig sok szempontból alakították. A regényeket rengeteg alkalommal feldolgozták már, és több mai író stílusára is hatással voltak. Kifejezetten maradandó alkotásokról van szó, melyeket akár a szereplők nevei alapján fel lehet ismerni! 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves