Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

KARÁCSONYI MESE

5 karácsonyi mesekönyv, amit a gyermeked is imádni fog

2023. december 16.

3 perc olvasás

Kovács Gréta

karácsony mesekönyv könyv gyerekkönyv mesés christmas
5 karácsonyi mesekönyv, amit a gyermeked is imádni fog
© Shutterstock

A csodás Disney-meséktől kezdve a klasszikus történetekig minden olyan idén megjelent karácsonyi mesekönyvet összegyűjtöttünk, amit megéri felolvasni a gyermekednek!


A karácsonyi mesekönyvek felolvasása olyan szívmelengető program, amiben nemcsak a gyerekek, hanem mi, felnőttek is örömmel veszünk részt. Most olyan kedves mesekönyveket válogattunk össze, melyek tipikusan a karácsonyhoz és az ünnepi készülődéshez kötődnek, illetve 2023-ban, az elmúlt pár hétben jelentek meg. Változatos összeállításunkban a kicsik és a nagyok is megtalálhatják az őket legjobban érdeklő karácsonyi történeteket, hiszen Disney-mesék és állatos könyvek, klasszikus mesék és modern irományok, valamint Mikulásos is szerepelnek a következő válogatásban! 

Alma Magdi - Karácsonyi varázslat

A cuki kis egérke, Alma Magdi egy templomban lakik, legnagyobb vágya pedig az, hogy karácsonykor a templomi kórussal együtt énekelhessen. Apró termete miatt sajnos túl vékony a hangja ahhoz, hogy a kórus tagja legyen, ám mikor sorra dőlnek ki az énekkar tagjai, úgy Alma Magdinak támad egy ötlete, hogy mégis megmenthesse a karácsonyi koncertet... Egy 24 oldalas, szívmelengető történetről van szó, ami akár igazi karácsonyi klasszikus is lehetne!

Andreas H. Schmachtl - Alma Magdi - Karácsonyi varázslat2365 Ft (Manó Könyvek)
Andreas H. Schmachtl - Alma Magdi - Karácsonyi varázslat 2365 Ft (Manó Könyvek)

Disney - Karácsonyi mesegyűjtemény

A Disney karácsonyi mesegyűjteményéből megtudhatjuk, hogyan szervezi meg Ralph és Vanellope a rosszfiúk karácsonyi partiját és azt is, hogyan telik Elza és Anna első közös karácsonya. A mesékből az is kiderül, hogy Woody, Buzz és a persze, a Toy Story többi szereplője hogyan lavírozik el a nagy karácsonyi hajrában, de Micimackóból és Micky-egér ünnepi készülődésébe is betekintést nyerhetünk. A könyv 200 oldalas, tehát lesz mit olvasgatni a téli szünetben!

Disney - Karácsonyi mesegyűjtemény 5699 Ft (Kolibri Gyerekkönyvkiadó)
Disney - Karácsonyi mesegyűjtemény 5699 Ft (Kolibri Gyerekkönyvkiadó)

A kiskutya, aki rénszarvas akart lenni

Imádja a gyermeked a kutyusokat? Akkor ezt a hihetetlenül cuki történetet is szeretni fogja Milliről, a kis mopszról, aki gazdájával és annak családjával tölti együtt a cseppet sem jó hangulatú karácsonyt. Mindenki mindenkivel veszekedik, ő pedig csak galibát okoz, ezért úgy dönt, hogy rénszarvasnak öltözik és megkeresi a Mikulást az Északi-sarkon, hogy visszacsempéssze a karácsonyi hangulatot a családjába! Vidám, vicces és nevetős történet ez, ami megmutatja, mi az igazén fontos karácsonykor!

A kiskutya, aki rénszarvas akart lenni 1700 Ft (Manó Könyvek)
Bella Swift A kiskutya, aki rénszarvas akart lenni 1700 Ft (Manó Könyvek)

Hová lett a Mikulás hangja? 

Ebben a bájos, 18 oldalas kis történetben a Mikulásnak elmegy a hangja karácsony előtt, ezért veszélybe kerül az egész karácsony! Vajon mi lesz így a gyerekek ajándékával és hogyan fog meggyógyulni a Mikulás? Mikulás szorgos segítői, a karácsonyi manók próbálják menteni a menthetőt, de rengeteg feladat hárul rájuk. Vajon meg lesz tartva idén a karácsony? 

Krista Izelaar - Hová lett a Mikulás hangja? 3134 Ft (Alexandra Könyvesház)
Krista Izelaar - Hová lett a Mikulás hangja? 3134 Ft (Alexandra Könyvesház)

A vakond és a karácsony

Gyermekkorunk kedvenc rajzfilmje, a Kisvakond idén egy nagyon kedves és szerethető történettel rukkolt elő! A vakond és a karácsony című, 36 oldalas mesében tanúi lehetünk annak, hogyan készülődnek az erdő szorgos lakói a karácsonyra és milyen ünnepi kihívásokkal szembesülnek a nagy téli fagy és hideg idején. Kisvakondnak ráadásul ajándékokkal is készülnie kell és egy szép karácsonyfát is kell találnia, hogy teljes legyen a karácsony!

Hana Doskocilová, Josef Alois Novotny - A vakond és a karácsony 3324 Ft (Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó)
Hana Doskocilová, Josef Alois Novotny - A vakond és a karácsony 3324 Ft (Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó)

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves