Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

KÖNYVAJÁNLÓ

5 könyv, amit érdemes elolvasni májusban

2024. május 04.

3 perc olvasás

Kurucz Barbara

könyvek könyv könyvajánló regény romantikus könyv
5 könyv, amit érdemes elolvasni májusban

Májusra nagyon izgalmas, fordulatos könyveket válogattunk össze, melyeket érdemes elolvasni! 


Elérkeztünk az utolsó tavaszi hónaphoz, ami azt is jelent, megérkezett az ELLE májusi könyvajánlója. Ebben a válogatásban már azokra is gondoltunk, akik korai vakációra mennek, és szívesen lazítanának egy könnyed történet mellett a parton

Emily Henry - A boldogság otthona

Érkezik magyarul Emily Henry írónő Happy Place című regénye, ami külföldön már nagy sikert aratott. A szerző könnyed romantikus könyveit sokan szeretik, hiszen szórakoztatóak, mégis utalnak komolyabb témákra. A történet Harriet és Wyn kapcsolatáról szól, akik már évek óta együtt járnak, vagyis csak jártak. Hat hónappal ezelőtt ugyanis szakítottak, így mindketten keresik önmagukat. Minden jól halad, de közeledik a baráti nyaralás időpontja, az egykori pár pedig úgy dönt, nem árulják el a szakítást, inkább azt színlelik, még mindig kapcsolatban vannak. Ez már eleve bonyolulttá teszi a helyzetet, de szembesülniük kell azzal is, hogy még éreznek egymás iránt valamit. 

konyvek-majus-2024

Stephen King - Holly 

Holly Gibney kollégájával, Pete Huntley-val vezeti a Becsületes Megtaláló Nyomozóirodát, nyolc évvel Mr. Mercedes tömeggyilkossága után. Általában eltűnt macskákat, kutyákat vagy éppen óvadékszökevényeket kell megtalálniuk. Egyik nap Penny Dahl segítséget kér tőlük, mivel eltűnt a lánya. Holly vonakodik igent mondani, mivel Pete covidos, az anyja pedig nem sokkal korábban hunyt el. Holly mégis igent mond, és megpróbálja felderíteni Bonnie Dahl eltűnésének rejtélyét. A nőnek mindent el kell követnie, ha ki akarja deríteni az igazat, a helyzetet pedig nehezíti, hogy két professzort is meg kell tévesztenie, akiknek közük lehet az eltűnéshez. 

konyvek-majus-2024

Clare Mackintosh - Hazugságok játéka

Hét versenyző jelentkezett egy valóságshow-ba, ahol váratlan helyzetben találják magukat. Fogalmuk sem volt, hogy milyen zord körülményekre számíthatnak, amikor jelentkeztek. Idegenek, nem ismerik egymást, de mindannyian rejtegetnek valamit. Ha az egyik versenyző felfedi az igazságot a másikról, akkor a titkát az egész világ megtudja a kameráknak köszönhetően. Ám a játék menetét megzavarja az egyik versenyző eltűnése, Ffion Morgan nyomozónak félre kell tennie mindent, amit a televízióban látott, ha ki akarja deríteni az igazat. 

konyvek-majus-2024

Elena Gorokhova - Egy vonat Moszkvába

Szása egy titkokkal teli házban él egy vasfüggöny mögötti kisvárosban. Neki is van egy hatalmas titka, színésznő szeretne lenni. Mindenkivel szembeszáll, hogy elmehessen egy meghallgatásra a színművészeti egyetemre Moszkvába. Nem sokkal az utazás előtt megtalálja az eltűnt nagybátyja naplóját, ami hazugságokat leplez le. Kolja bejegyzései és tragikus szerelmi története megszilárdítja Szása elhatározását. A nő Moszkvában lesz színésznő, miközben egyre többször kerül összetűzésbe volt szerelmével, Andrejjel.

konyvek-majus-2024

L.M. Chilton - Jobbra húzva

Gwen Turner egy mondvacsinált indokkal szakított a barátjával, otthagyta az állását, hogy nyisson egy kávézót, ami csak a pénzét viszi. Úgy érzi, hogy teljesen összeomlott az élete, és csak rossz döntést tud hozni. Az egyik barátnője éppen ez esküvő előtt áll, miközben ő úgy érzi, örökre szingli marad. Az egyik este kipróbál egy randiapplikációt, de az egyik pocsék randi követi a másikat. Ám egyre több gyilkosság történik a városban, Gwen pedig felfedezi, hogy az áldozatok mindig azok a férfiak, akikkel előtte randizott. 

konyvek-majus-2024
Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves