Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

JÚLIUSI FILMAJÁNLÓ

10 filmújdonság, amit nagyon várunk júliusban

2022. július 02.

6 perc olvasás

Wadolowski-Balogh Orsolya

Netflix sorozat 2015 premierek filmajánló filmek mozi
10 filmújdonság, amit nagyon várunk júliusban
© Netflix

Egy sorozat várva várt folytatása, egy kasszasikernek ígérkező film, és egy Jane Austen adaptáció is vár ránk többek között júliusban.  


A fél világ - ha nem mindjárt az egész – a Stranger Things befejező évadára fókuszált, aminek első két része már rekordokat döntött, de megvan az esélye annak, hogy az utolsó kettő is ezt is teszi majd. Valószínűleg a július erről fog szólni, de azért van más várni való film és sorozat is Netflix tarsolyában a romantika, az akció, a vígjáték, és az igaz történetek kedvelőinek is. Ugyanakkor a moziba is forrón ajánlott lesz ebben a hőségben betérni két pokolian jó filmért.

Stranger Things - 4. évad  (július 1.)

Ha fanatikus rajongó vagy, talán már le is daráltad a sorozatot, mire ezeket a sorokat olvasod. Ha még nem tetted, akkor semmiképpen se hagyd ki a sorozat két befejező részét. Az utolsó gigantikus harc következik a gonosszal, most jön a mindent vagy semmit, és bölcsen teszed, ha bekészítesz magad mellé egy doboz zsebkendőt, mert megvan az esélye annak: nem mindenki kerül ki élve a mindent eldöntő háborúból.

A tőzsdekirály (július 6.)

A német thriller-vígjátéksorozat igaz történeten alapszik, ami egy kissé hasonít Leonardo DiCaprio Wall Street farkasához. A sztori a pénzügyi világban játszódik, és egy olyan férfiról szól, aki látszólag a világ tetején áll, és hamarosan tőzsdére bocsátja FinTech cégét, hogy még több pénzt keressen. Ám színfalak mögött korántsem rózsás a helyzet, és elég sok buktatóval találkozik. De láthatjuk, hogy lett a megalomániás programozóból Németország legnagyobb csalója.

A frászt hozod rám (július 8.)

Megvan a nyár leghajmeresztőbb minisorozata, ami kicsit beteg, de hihetetlenül szórakoztató! A Lana Condor főszereplésével készült vígjátéksorozat egy szorgalmas gimnazista lányról szól, aki szeretné végre elengedni magát, erre hirtelen megölik. Viszont szellemként visszatér és… nagyon is él! Bulizik, szórakozik, követőket gyűjt, ugyanis mindenki látja és megérintheti. Miközben próbálja gyorsan kiélni magát, a barátnőjével együtt kutatják a magyarázatot arra, hogy is lehet ennyire eleven...

Veszedelmes viszonyok (július 8.)

Ismerős a cím? Igen, a sztori kicsit az 1988-as John Malkovichos verzióra hajaz. A történet főszereplője Célène, aki akaratlanul is részese lesz az iskolája királynője és egy csábító szörfös közötti fogadásnak. Pierre Choderlos de Laclos regényét már tengernyiszer adaptálták, és nehéz elképzelni, hogy ez a verzió bármi újat mutatna, de úgy tűnik: mégis sikerült lehúzni róla egy bőrt, méghozzá egy tinidráma formájában!

Resident Evil  (július 14.)

Ha azt hitted, a Resident Evil már rég lejárt lemez, akkor tévedtél, mert ennyi év után ismét visszatér! A horror franchise alapján készült sorozat 2036-ban játszódik, tizennégy évvel azután, hogy egy halálos vírus globális apokalipszist okozott. A sorozat két idősíkon halad: 2022-ben a zombiapokalipszis előtt, amelyből kiderül, hogy lett a világ java részéből zombi. A másik szál 2036-ban játszódik, ami kész pokol, és hemzseg a szörnyektől.

Meggyőző érvek (július 15)

Minden Jane Austen rajongónk fel kell írnia a naptárjába ezt a napot, mikor láthatják a Dakota Johnsonnal készült Tartózkodó szerelem című regény adaptációját, amelyben Anne Elliot egyszer majdnem férjhez ment! Ám apja lebeszélte róla, de nyolc év után ismét kap egy lehetőséget. Viszont addigra megjelenik a színen még egy lovag, és a kérdés az: kit választ Anne? A múltat vagy a jövőt?

A szürke ember (július 22.)

A hónap egyik legjobban várt filmje, amiben felsorakoznak a legnagyobb sztárok: Chris Evans, Ryan Gosling, Ana de Armas és Regé-Jean Page is szerepel. A Mark Greaney regényén alapuló A szürke ember készítői már most borítékolhatják a sikert. Ryan Gosling, alias Szürke Ember alakítja a CIA egykor szabadúszó bérgyilkosát, akit Chris Evans, egy másik CIA-ügynököt próbál majd levadászni egy rettentően drága, látványos, akcióval teli filmben.

Újra szingli  (július 29.)

Az Így jártam anyátokkal főszereplője, Neil Patrick Harris ebben a rom-kom sorozatban egy meleg férfit játszik, akit tizenhét év után váratlanul elhagy a férje. Azonkívül, hogy a 40-es években járó férfinak meg kell küzdenie ezzel a traumával, újra meg kell szoknia a szinglilétet New Yorkban. Időközben persze rájön, hogy egyedülállónak lenni nem is olyan rémisztő vagy rossz dolog.

A gyilkos járat (július 15.)

A moziba is érdemes lesz beülni, egész pontosan: Brad Pittért! Katicabogár (igen, ez ő) a peches bérgyilkos fel akar hagyni a gyilkolással, de újabb megbízást kap főnökétől (Sandra Bullock), és muszáj munkába állnia. Egy táskát kell megszereznie, ami egy japán szupervonaton található. Ott pedig arra kel rádöbbennie: nem ő az egyetlen, aki a táskát akarja. Iszonyatosan látványos, akcióval dúsított és egyúttal brutál humoros film.

Thor: Szerelem és mennydörgés (július 7.)

A sokak által hőn szeretett Thor (Chris Hemsworth), a mennydörgés istene egy új kalandba vág bele: a belső békéjét keresi. Szögre akasztja a Mjölnirt meg a köpenyt, és nem szuperhősködik. Egy darabig. Mert aztán jön Gorr, az Istenölő, akivel Thor sem bír el egyedül, ezért segítséget kér a Valkűr királytól, Korgottól plusz az exétől, Jane Fosterttől, aki mindenki legnagyobb meglepetésére képes használni a mágikus pörölyt. 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves