Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Itt a vége! A Trónok harca évadzáró részének legfontosabb momentumai

2017. augusztus 28.

8 perc olvasás

finálé hetedik évad hetedik rész trónok harca
Itt a vége! A Trónok harca évadzáró részének legfontosabb momentumai

Az évad utolsó epizódja, a „The Dragon and a Wolf”, sok izgalmas pillanatot tartogatott a nézők számára


Figyelem! Erősen spoileres tartalom következik.

A Trónok harca hetedik évadának befejező része elég sok mindent hagyott hátra maga után, amin rágódhatunk majd egészen 2019-ig, amikor is majd visszatérnek a 8. évaddal. (Csak bírjuk kivárni.)

1. Nagy találkozások Királyvárban

Tyrion, Jorah, Havas Jon, Missandei, a Véreb és Ser Davos találkoznak Bronnal, Briennevel, valamint Podrickkal a Sárkányfészek felé vezető út során.

Az alábbi párbeszédek zajlanak le: „Azt hittem, hogy meghaltál” – mondja Brienne a Vérebnek (hiszen emlékezzünk vissza, hogy Brienne halálosan megsebezte legutóbbi találkozásukkor), majd elmondja neki, hogy Arya is életben van. Érdekes újra együtt látni őket, annak ellenére, hogy korábban halálos ellenségek voltak, ugyanakkor pedig mind a ketten Arya védelmezői.

„Jó újra látni téged” – mondja Tyrion Bronnak, akinek korábban az életét köszönhette. „Igen, téged is.” (Tipikus Bronn.) Majd pedig Jamie és Brienne váltanak egy jelentőségteljes pillantást, amit Cersei is észrevesz, és nem igazán örül neki.

De a legérdekesebb pillanatok természetesen a boldog családi újraegyesülések voltak: a Clegane fivérek, Euron és Theon Greyjoy, valamint Cersei és Tyrion találkozása. Ugye nemcsak nekünk tűnt föl, hogy izzott körülöttük a levegő?

2. Cersei és Jaime végre találkoznak Daenerysszel és Havas Jonnal (és persze Drogonnal)

Amikor Daenerys megérkezik Drogon hátán a találkozóra, akkor Euron kissé izgatottnak tűnik, és mintha azon kezdene el gondolkodni, hogy rossz királynőt választott. Dany késve érkezik, és Cersei kissé kényelmetlenül érzi magát: „Már egy ideje itt vagyunk” – mondja, Daenerys pedig elintézi egy laza bocsánatkéréssel. Kedves Cersei, egy valódi királynő sosem érkezik időben.

3. Cersei találkozása az élőhalottal

Havas Jon megpróbálja meggyőzni Cerseit, hogy csatlakozzon az Éjkirály elleni küzdelemhez. Ez kevés  sikerrel jár, Tyrion viszont tudja, hogy a kezükben van az aduász. És miután Cersei a saját szemével is látja, hogy az élőhalottnak meg se kottyan, amikor a Véreb kettéhasítja, maga is összerezzen. Qyburn is elég izgatott lesz a történtektől.

4. Euron kiszáll a buliból

Miközben Euron az élőhalott maradványait piszkálgatja, felteszi a kérdést: Tudnak úszni? Miután megnyugszik, miszerint nem képesek rá, így reagál: „Sok dolgot láttam már, amit elképzelni is nehéz, de ez az egyetlen dolog, ami valaha halálra rémített” – mondja, majd távozik.

5. Havas Jon hűsége mindent tönkretesz

Cersei furcsamód a jobbik oldaláról is bemutatkozik: „Elfogadjuk a fegyverszünetet. Amíg le nem győzzük az Éjkirályt és a seregét, addig ők az igazi ellenség” – mondja. Hova tűnt a korábbi, pszichopata királynő, gondolhatnánk, de Cersei támaszt egy feltételt, miszerint Havas Jonnak pártatlannak kell maradnia mindaddig, amíg le nem győzik a közös ellenséget. „Már felesküdtem Daenerysre a Targaryen Házból” – mondja. Ez volt a legrosszabb pillanat, amint csak választhatott, hogy kifejezze Dany iránti hűségét.

Dany később számon is kéri Havas Jont, hogy adjon magyarázatot: „Egy sárkányomnak meg kellett halnia, azért hogy most itt lehessünk.” Havas Jon azonban képtelen volt hazudni a hűségéről. Tyrion gyorsan összegzi a helyzetet, miszerint baromira eltolták, ezért úgy dönt, hogy saját maga fog beszélni a nővérével.

6. A Lannister testvérek újra együtt

Miután Cersei kirúgja Jamiet, Tyrion be akar menni hozzá, hogy beszéljen vele. „Talán nem kellett volna korábban megmentenem az életed, mert most garantáltan nem jössz ki onnan élve” – mondja Jamie Tyrionnak.

Cersei mint mindig, most is fájdalmat akar okozni. „Tipikusan a te ízlésednek való nő” – mondja Tyrionnak. „Egy külhoni ringyó, aki nem tudja, hogy hol a helye.” (Telialálat.) „Szegény kisember.” Végül azonban mégsem utasítja a Hegyet, hogy végezzen az öccsével, még akkor sem, amikor Tyrion kifejezzeten erre kéri.  Talán mégsem annyira kegyetlen, mint ahogy korábban gondoltuk?

És úgy tűnik, hogy Cersei tényleg benne van a buliban. Olyat mond, amit korábban sose hittünk volna: „Talán majd emlékezni fogtok rá, amikor úgy döntöttem, hogy segítek”. Melyik sorozatot nézem? Gondolhatnánk ezen a ponton.

7. Kisujj próbálja összeugrasztani a Stark lányokat

Sansa megtudja, hogy Jon felesküdött Daenerysre. Kisujj pedig arra utalgat, hogy mind a ketten fiatalok és egyikük sem házas. Majd azon mesterkedik, hogy a két lánytestvért egymás ellen hangolja: „Mit gondolsz, miért van Arya Deresben?” – kérdezi Sansától, aki úgy tűnik, hogy bedől az ármánykodásának. Sansa, kérünk, térj észhez!

8. Theon végre jól cselekszik

Dany sárkánytrónja előtt Theon Havas Jonnal beszélget múltbéli rossz döntéseiről és az identitászavaráról. Most akkor ő Greyjoy vagy Stark? Stark vagy Greyjoy? Jon szerint mindez nem számít, menjen és mentse meg a nővérét, ha azt akarja. Majd pedig Theon, szánalmas életében először felveszi a kesztyűt, és szembeszáll a vas szülötteivel, utasítva őket, hogy mentsék meg Yara életét. Egy pillanatra úgy tűnik, hogy most is megfutamodik, majd dulakodni kezd az egyikükkel és végül halálra veri. Igen! Theon ezennel visszatért a játszmába.

9. Sansa és Arya megadják Kisujjnak, amit megérdemel

Sansa beidézi Aryat egy tárgyalásra. (Ne, Sansa, mit művelsz?) „Gyilkossággal és árulással vádolunk…Baelish nagyúr” – mondja végül. „Megölted a nagynénénket és összeesküvést szőttél, hogy megöld Jon Arrynt” – emlékezteti Sansa. „Szövetkeztél Cersei Lannisterrel és Joffrey Baratheonnal, hogy eláruld apánkat, Ned Starkot.” Majd Bran emlékezteti, „Kést tartottál a torkához”. Kisujj kezd pánikolni. „Lassan tanulok, ez igaz, de megtanultam a leckét” – mondja Sansa. (Igen, ez az, Sansa úrnő!) „Mindenkinél jobban szerettelek” – mondja végül sírva Kisujj. „Mégis elárultál” – feleli Sansa, majd pedig megjelenik Arya a tőrrel. Ennyi, kész, vége.

10. Cersei végül elveszti Jamie bizalmát

Jamie már az élőholtak elleni küzdelmet tervezgeti. (Igen, menjünk, verjük le őket, mindet!) De kiderül, hogy Cersei kicsit másképp gondolja. Amikor fivére rájön minderre, az elég szomorú látvány. Ha valaki lassan tanul, hát az ő. Jamie emlékezteti nővérét, hogy a szavát adta. „Mindig tudtam, hogy te vagy a legostobább Lannsiter” – válaszolja neki, ami nem túl szép tőle, lévén, hogy ő a leendő gyermekének apja, és az egyetlen megmaradt szövetségese. Talán mégsem Jamie az egyetlen ostoba Lannister.

11. Végre kiderül, hogy, hogy kik Havas Jon valódi szülei

„Samwell Tarly” – üdvözli Bran melegen, úgy ahogy ezidáig senkit. (Még jó, hogy Sansa és Arya nem hallották.) „Nem hittem, hogy emlékszel rám” – feleli Sam. „Mindenre emlékszem” – válaszolja Bran kissé idegesítően. „Én vagyok a Háromszemű holló.”

Már nagyon régóta vártuk, hogy ezek ketten találkozzanak, és összerakják a kirakós darabjait. Bran arra kéri Samet, hogy mondja el Jonnak, ő Rhaeger Targaryen fattya. De Sam tudja, hogy Jon Rhaeger törvényes fia, miután Szegfű rátalált egy feljegyzésre Rhaeger és Lyanna Stark házasságáról. Ezen még Bran is megdöbben. „Ezek szerint Robert Baratheon lázadása hazugságon alapult” – mondja végül.

12. Jon és Dany végre egymáséi lesznek

Miután kiderült, hogy valóban rokoni szálak fűzik össze őket, nem tudjuk, hogy mit is gondoljunk. Mindenki nézze meg és döntse el maga.

13. A Stark nővérek végre egymásra találnak

Igaz, hogy ez a jelenet kifejezetten a tévénézőknek szólt, de mi akkor is nagyon szerettük. Miután elintézték Kisujjat, végre egyértelművé válik, hogy egy oldalon állnak. Az egy nagyon szép pillanat volt, amikor megértik, hogy min mehetett keresztül a másikuk: „Soha nem éltem volna túl, amit te átéltél” – mondja Arya Sansának. „De igen, te vagy a legerősebb ember, akit csak ismerek” – feleli a testvére. Sírunk. Éljenek sokáig a Stark lányok!

14. És végül leomlik a fal

Tormund és Beric az elsők, akik láthatják, mire is képes akcióban az élőholt Viserion. Egyfelől bámulatos, másrészről rémisztő. A készítők nagyon jó CGI munkát végeztek, az biztos. Szó szerint elolvasztották a falat a Keleti Őrségnél, szabad átjárást biztosítva a másoknak és az előholtaknak. Valaki segítsen! Viszlát 2019-ben.

A ROVAT LEGNÉPSZERŰBB CIKKEI

Csak az emberek 1 százaléka ismeri fel a képen megbújó hírességet - neked sikerül?
1

Csak az emberek 1 százaléka ismeri fel a képen megbújó hírességet - neked sikerül?

2022.07.27. 1 perc olvasás

Csak az emberek 1 százaléka ismeri fel a képen megbújó hírességet - neked sikerül?

Mennyit tudsz Magyarországról? Kvíz 10 alapvető kérdéssel hazánk földrajzáról
2

Mennyit tudsz Magyarországról? Kvíz 10 alapvető kérdéssel hazánk földrajzáról

2023.05.16. 1 perc olvasás

Mennyit tudsz Magyarországról? Kvíz 10 alapvető kérdéssel hazánk földrajzáról

A 25 legjobb horrorfilm, ha igazán rettegni akarsz
3

A 25 legjobb horrorfilm, ha igazán rettegni akarsz

2021.10.31. 5 perc olvasás

A 25 legjobb horrorfilm, ha igazán rettegni akarsz

30 ikonikus hollywoodi barátság
4

30 ikonikus hollywoodi barátság

2019.06.07. 1 perc olvasás

30 ikonikus hollywoodi barátság

10 horror film, amit képtelenség végignézni 
5

10 horror film, amit képtelenség végignézni 

2022.10.14. 5 perc olvasás

10 horror film, amit képtelenség végignézni 

 Új, döbbenetes felvétel jelent meg a 110 éve elsüllyedt Titanicról
6

Új, döbbenetes felvétel jelent meg a 110 éve elsüllyedt Titanicról

2022.09.01. 2 perc olvasás

Új, döbbenetes felvétel jelent meg a 110 éve elsüllyedt Titanicról

Ez is az alapműveltség része: ismered a leghíresebb magyar filmeket? Kvíz!
7

Ez is az alapműveltség része: ismered a leghíresebb magyar filmeket? Kvíz!

2023.06.20. 1 perc olvasás

Ez is az alapműveltség része: ismered a leghíresebb magyar filmeket? Kvíz!

Ez a világ 10 legismertebb festménye. Tudod, melyiknek mi a címe? Kvíz!
8

Ez a világ 10 legismertebb festménye. Tudod, melyiknek mi a címe? Kvíz!

2024.02.07. 2 perc olvasás

Ez a világ 10 legismertebb festménye. Tudod, melyiknek mi a címe? Kvíz!

ezek is érdekelhetnek

 36 éves korában meghalt a Trónok harca sztárja

36 éves korában meghalt a Trónok harca sztárja

2023.08.16. 1 perc olvasás

Gyász

Örülhetnek a Trónok harca-rajongók, ebből a történetből már biztosan sorozat készül

Örülhetnek a Trónok harca-rajongók, ebből a történetből már biztosan sorozat készül

2023.04.13. 3 perc olvasás

A Knight of the Seven Kingdoms

Újabb Trónok harca sorozatot jelentettek be, már az is kiderült, miről szól majd

Újabb Trónok harca sorozatot jelentettek be, már az is kiderült, miről szól majd

2023.04.04. 2 perc olvasás

Tűz és Vér

Brutális rekordot döntött meg a The Last Of Us fináléja

Brutális rekordot döntött meg a The Last Of Us fináléja

2023.03.29. 2 perc olvasás

Sorozat

Szívszorító: sírva vallott a bántalmazó édesapjáról a Trónok harca színésznője

Szívszorító: sírva vallott a bántalmazó édesapjáról a Trónok harca színésznője

2022.09.28. 3 perc olvasás

Család

Mindenki olyan hajszínt akar, mint a Sárkányok házának szereplőié!

Mindenki olyan hajszínt akar, mint a Sárkányok házának szereplőié!

2022.08.24. 2 perc olvasás

House of Dragons

Ezt a 9 Trónok harca részt nézd újra, mielőtt belekezdenél a Sárkányok házába

Ezt a 9 Trónok harca részt nézd újra, mielőtt belekezdenél a Sárkányok házába

2022.08.22. 6 perc olvasás

House of Dragons

8 sorozat, amit látnod kell, ha még mindig hiányzik a Trónok harca

8 sorozat, amit látnod kell, ha még mindig hiányzik a Trónok harca

2022.08.09. 3 perc olvasás

Sorozat ajánló

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves