Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Hozzávalók kvíze

Gasztrokvíz: kitalálod a hozzávalókból a legismertebb hagyományos magyar ételeket?

2024. január 08.

2 perc olvasás

Gyulai Bence

magyar konyha hozzávaló kvíz magyar étel
Gasztrokvíz: kitalálod a hozzávalókból a legismertebb hagyományos magyar ételeket?
© Fotó: Shutterstock/Manuel Milan

Hagyományos magyar ételeket kell kitalálnod ebben a kvízben, méghozzá pusztán a hozzávalók listájából. Teszteld magad, próblád ki!


Próbáld ki a legújabb kvízünket, ebben most 10 hagyományos magyar étel szerepel, ezeket kell kitalálnod, igen, amint az a cím alapján, reméljük, egyértelmű, mindössze a hozzávalók listájából!

Hagyományos magyar ételek kvíze

Mivel hagyományos magyar ételekről van szó és ugye ahány ház, annyi szokás, a kvízben szereplő kaják zömének nincs kőbe vésett receptje. Van, aki tesz még bele egy kis ezt is, van, aki fűszerezi egy kis azzal is, mások másmilyen húsból vagy teljesen hús nélkül készítik, és így tovább. Szóval bár az egyes részletek képlékenyek, azért próbáltuk a hozzávalólistát úgy felvázolni ebben a kvízben, hogy a tipikusan odaillő alapanyagok mind ott legyenek, és az opcionálisan vagy ritkábban használt adalékok ne.

Szóval a kvíz úgy fog kinézni, hogy minden kérdésnél találsz majd egy hozzávalólistát és négy ételnevet négy válaszlehetőségként. A feladat természetesen az, hogy tippeld meg, hogy a felsorolt alapanyagokból a négy közül melyik ételt lehet megfőzni (úgy, hogy valamennyi alapanyagot felhasználja az ember). Tíz kérdés lesz, természetesen ha leadtad mind a tíz válaszokat, akkor mutatjuk a helyes megfejtéseket, valamint azt, hogy milyen eredményt értél el.

Indítsd el a kvízt és már játszhatsz is!

Ha van kedved velünk maradni még egy fordulóra, akkor ajánljuk a figyelmedbe az alábbi, korábbi kvízeinket is, ha valamelyiküket nem próbáltad még, akkor itt a ragyogó alkalom!

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves