Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Legyen hó!

Felismered, melyik filmekből valók ezek az ikonikus, havas jelenetek? Kvíz!

2023. november 30.

2 perc olvasás

Gyulai Bence

film kvíz havas
Felismered, melyik filmekből valók ezek az ikonikus, havas jelenetek? Kvíz!
© Fotó: Instagram/Twilight

Idén korán érkezett az első hó, és rögtön felidézte a havas-télies filmélményeinket. Itt a legújabb kvíz, gyere, játssz velünk!


Ebben a kvízben 10 ikonikus filmjelenetet mutatunk, amik hóesésben vagy havas tájban játszódnak. A kérdés természetesen az, hogy eszedbe jut-e, hogy melyik melyik filmből való.

Havas-filmes kvíz

A december csak holnap kezdődik, de a tél és a hó már most megjött, szóval reményeink szerint pont a megfelelő hangulatban vagy a filmtörténelem leghíresebb havas alkotásainak a felidézésére. Tekintettel arra, hogy a karácsony még majdnem egy hónapra van, a karácsonyi filmeket direkt kihagytuk ebből az összeállításból, szóval bocs, de a Reszkessetek, betörők! és az Igazából szerelem majd egy másik, kifejezetten ünnepi kvízben fognak szerepelni.

Hogy ne legyen olyan könnyű a dolog, megint ahhoz a trükkhöz nyúltunk, hogy a négy válaszlehetőség nem teljes filmcímeket tartalmaz majd, hanem csak a film magyar címének az utolsó két betűtjét. Az oldal tetején látható fotóhoz például a négy lehetőség az lehetne, hogy:

  • ...él;
  • ...at;
  • ...nú;
  • ...ár.

Ezek közül természetesen a második a helyes, hiszen az Alkonyat című filmről van szó.

Tehát:

mindig a képen látható film magyar címének utolsó két betűjét jelöld meg helyes válaszként!

Na de olyan sokáig húzom a bevezetőt, hogy elolvad a hó, mire a végére érsz, szóval indítsd inkább gyorsan a játékot, teszteld, mennyire maradtak meg a fejedben ezek a havas filmjelenetek!

Az igazi filmrajongóknak talán hiányérzete lehet a kvíz után, hiszen a mozis szakemberek által a világ legjobb filmének tartott Aranypolgár kulcsjelenete is havas, de végül ez mégsem került bele a kvízbe, mert próbáltunk az utóbbi néhány évtized termésére szorítkozni. De a filmrajongóknak azért üzenjük:

rózsabimbó!


Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves