Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Aranyglóbusz

Mennyit tudsz a mostani Golden Globe-jelöltekről és korábbi győztesekről? Kvíz!

2024. január 04.

2 perc olvasás

Gyulai Bence

golden globe kvíz Golden Globe 2024
Mennyit tudsz a mostani Golden Globe-jelöltekről és korábbi győztesekről? Kvíz!
© Fotó: Shutterstock/Joe Seer

Vasárnap este, azaz itthoni idő szerint hétfő hajnalban rendezik az idei Golden Globe-kiosztót, és mi már annyira várjuk, hogy csináltunk egy kvízt a témában!


Túl van pár válságos éven a Golden Globe-kiosztó intézménye, de úgy néz ki, a Hollywoodban dolgozó külföldi újságírók szervezetének sikerül érvényes választ adnia az ezredfordulót követő esztendőkben érkezett kritikákra-botrányokra, és a gála lassan visszakaphatja korábbi jelentőségét. Igaz, most meg azon stresszelnek a rendezők, hogy ne politizáljanak majd túl sokat a sztárok a díjkiosztás közben. Tekintsünk most mindenesetre vissza a korábbi évek nagy nyerteseire és az idei jelöltekre!

A nagy Golden Globe-kvíz

Már csak néhányat kell aludni, és hivatalosan is megkezdődik a 2024-es díjkisztószezon. Az első filmes esemény minden évben az Aranyglóbusz-gála, amit idén január 7-én este rendeznek, de persze mire a ceremónia elkezdődik, nálunk már január nyolcadika lesz, úgyhogy a nyertesek listáját hétfő reggel olvashatod majd el.

A Golden Globe-díj egyik sajátossága, hogy műfaj szerint is szét vannak választva a kategóriák, nemcsak nemek szerint, ami logikusnak tűnhet, hiszen nem feltétlenül egyértelmű, hogy ha a rendező kategóriában együtt szerepelnek férfiak és nők, akkor a színészeket miért kell nemek szerint szegregálni. Ehhez képest teljesen másfajta alakítást és képességeket igényel egy drámai alkotás, mint egy vígjáték vagy egy musical, az Oscaron például mégis egybe vannak véve ezek a műfajok. (Illetve, ha úgy vesszük, nincsenek, mert az utóbbi évtizedekben alig fordul elő elvétve egy-két komédia az Oscar-jelölt filmek között.)

Az alábbi játék első felében a korábbi nagy nyertesekről találsz majd kvízkérdéseket, a másodikban pedig azokról, akik most vannak Aranyglóbuszra jelölve. Ahogy szoktuk, négy választási lehetőség lesz, ezek közül tippelhetsz majd arra, hogy vajon melyik a helyes. Golden Globe-okat ugye nemcsak mozifilmeknek, hanem tévésorozatoknak is adnak, szóval természetesen lesz majd kérdés ezekre vonatkozólag is.

Indítsd el a játékot, jó szórakozást!

FYI: a Golden Globe-kiosztó ugye most hétfő hajnalban lesz, aztán az Oscar-jelölteket január 23-án jelentik majd be, és arra gálára pedig március 10-én kerül majd sor.

Ha szívesen játszanál még, akkor alább találsz még három ajánlatot, hiszen rendszeresen jelentkezünk kvízekkel itt az ELLE.hu-n, biztos van közöttük olyan, amelyiket még nem próbáltad ki!

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves