Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

MOVIE TIME

5 családi film a nyárra, amit együtt tudtok nézni a gyermekeiddel

2023. augusztus 05.

3 perc olvasás

ELLE

film mozi nyári program filmnézés nyári film családi mozifilm
5 családi film a nyárra, amit együtt tudtok nézni a gyermekeiddel
© Disney

Nem mindig könnyű a választás, ha családi moziról van szó: a következő öt nyári film azonban tökéletes kikapcsolódást fog nyújtani a család minden tagjnának, legyen szó kicsikről vagy nagyokról! 


Nincs is annál jobb, mint mikor az egész család bekuckózva, együtt néz meg egy szuper családi filmet! Fontos azonban észben tartani, hogy csak olyan film fog tökéletes kikapcsolódást nyújtani, ami a kicsik és nagyok nagyok számára egyaránt izgalmas, ezért nem könnyű a választás. Most összegyűjtöttünk öt olyan nyári családi filmet, ami a kisgyerekek számára örök élményt nyújt, nem ijesztő és nem túl hosszú, mégis élvezetes a felnőttek számára is, mert tele van váratlan fordulatokkal és vicces pillanatokkal!

1. rumlis vakáció (2006)

Hány éves kortól ajánlott? 6+

Műsoridő: 98 perc

Ha valami bal sülhet el, az balul is fog elsülni! Ez a film egy család nyári vakációját meséli el, akik először repülővel szerettek volna Hawaii-ra utazni, végül mégis egy lakókocsival vágnak neki az amerikai tájnak. A főszerepben Robin Williams brillírozik, aki egyik utolsó interújában elárulta, hogy azért szerette volna leforgatni ezt a filmet, mert az egész család számára is élvezetes, maradandó alkotást akart nyújtani.

Gamma Home Entertainment
© Gamma Home Entertainment

2. APÁD-ANYÁD IDEJÖJJÖN (2006)

Hány éves kortól ajánlott? 6+

Műsoridő: 128 perc

Örök klasszikus, amit akárhányszor újranéznénk! Miután egy ikrekpárt a születésuk után szétválasztottak a szüleik, külön életetet élnek – egészen addig, amíg egy nyári táborban nem találkoznak újra! A lányok nagy barátok lesznek, végül helyet cserélnek egymással, hogy megismerjék egymás anyukáját és apukáját. A vége természetesen happy-end, nem is lehetne más! A főszerepben Lindsay Lohan, akinek a mai napi ez az egyik legsikeresebb filmje.

© Disney
 © Disney

3. OVIAPU (2003)

Hány éves kortól ajánlott? 5+

Műsoridő: 92 perc

Amikor a munkamániás Charlie-nak (Eddie Murphy) felmondanak a munkahelyén, nem marad más választása, mint a kisgyermekére vigyázni addig, amíg a felesége dolgozik. A játszótéren beszélgetve azonban az eszébe jut az a zseniális ötlet, hogy egy apuovit alapítson, hogy egyszerre tudjon a fiára vigyázni és pénzt keresni! A zseniális ötletnek hamar híre megy, egyre több gyerek lesz az apuoviban, amit a környék legexkluzívabb iskolaelőkészítője nem néz jó szemmel...

IMDb -Bruce McBroom - © 2003 Columbia Pictures - All Rights Reserved
© 2003 Columbia Pictures - All Rights Reserved

4. BŰBÁJ (2007)

Hány éves kortól ajánlott? 5+

Műsoridő: 107 perc

Ha a gyermeked odáig van a tündérmesékért és a család többi tagja sem bánja a zenés filmeket, akkor ez lesz a legjobb választás! Giselle-t (Amy Adams), a gyönyörű hercegnőt a gonosz királynő száműzi a varázslatos rajzfilmvilágból és a való életben köt ki. A hercegnő kétségbeesetten próbálja megtalálni a visszutat a rajzfilmvilágba, ám közben rájön, hogy a való világ nem is olyan rossz, mint hitte. Közben a kegyeiért két férfi, Robert (Patrick Dempsey) és Edward (James Marsden) is küzd! Romantikus mozi, álmodozó lelkeknek! 

© Disney
© Disney

5. Matilda, a kiskorú boszorkány (1996)

Hány éves kortól ajánlott? 6+

Műsoridő: 98 perc

Nagy a varázsló őrület a családban, a Harry Potter-filmeket viszont már rengetegszer láttátok? A Matilda, a kiskorú boszorkány című film egy telepatikus erővel rendelkező kislányról szól, aki megmutatja az iskolatársainak, hogy egy kis bátorsággal (és persze, jó sok olvasással) bármit el lehet érni, amit az embr csak szeretne! Ki ne szeretne hasonlót tanítani a gyermekeinek? Frappáns poénokkal és emlékezetes jelenetekkel rendelkező f filmet Danny DeVito rendezte, aki az egyik főszerepet is alakítja.

© 1996 TriStar Pictures
© 1996 TriStar Pictures

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves