Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

MOVIE

Történelmet ír a Barbie és az Oppenheimer, csillagászati összeget keresnek a készítők

2023. július 24.

2 perc olvasás

ELLE

film barbie christopher nolan Greta Gerwig Oppenheimer
Történelmet ír a Barbie és az Oppenheimer, csillagászati összeget keresnek a készítők
© IMDb.

Egyre többen nézik meg a Barbie-t és az Oppenheimert, a filmek már most rekordokat döntenek. 


2023 két legjobban várt filmjét, a Barbie-t és az Oppenheimert ugyanazon a napon mutatták be. A filmek jobban nem is különbözhetnének egymástól, de egy közös van bennük, mindkettő egyre nagyobb bevételt termel. 

Egyre több rekordot dönt meg a Barbie és az Oppenheimer 

Sokan meglepődtek, amikor kiderült, hogy a Barbie és az Oppenheimer premierje ugyanazon a napon lesz. Greta Gerwig filmje a szőke hajú babáról szól, míg Christopher Nolan Robert Oppenheimerről készített filmet, aki fontos szerepet játszott az atombomba kifejlesztésében. A két történet ettől jobban nem is különbözhetne egymásról, ettől függetlenül mindkét film iránt hatalmas az érdeklődés. A közösségi médiában pedig annyira felkapottak, hogy még egy külön kifejezést is kitaláltak, a Barbieheimert, ezt azokra használják, akik egy napon nézik meg mindkét mozifilmet. 

Bevétel szempontjából jól szerepelnek a filmek, a Barbie a nyitóhétvégén 155 millió dollár bevételt hozott az Egyesült Államokban a stúdiónak. Ezzel megdöntötte a Super Mario Bros. Movie rekordját. 2023-ban eddig ez a film hozta össze a legtöbb bevételt a nyitóhétvégén. De egy másik rekordot is sikerült megdöntenie, mivel jelenleg Greta Gerwig az a női rendező, akinek a filmje a legmagasabb bevételt érte el az első hétvégén, korábban ezt a címet Patty Jenkins birtokolta. 

A Barbie 155 millió dolláros bevétele valóban hatalmas összeg, az Egyesült Államokban korábban ez csak olyan alkotások sikerült, mint a Harry Potter-filmek, vagy a szuperhősös blockbusterek

Az Oppenheimer sem szégyenkezhet, Christopher Nolan filmje az első hétvégén 80,5 millió dollárt termelt a stúdiónak, és egyes országokban megdöntötte az Eredet és a Dunkirt rekordját is. 

A következő hetekben újabb rekordok várhatóak a szakértők szerint, mivel nagyon sokan direkt egy napon nézik meg a két filmet. A kritikusok mindkét alkotásról elismerően nyilatkoztak, és kifejezetten magas értékeléseket kaptak a filmek. Az Oppenheimer esetében Cillian Murphy játékát méltatták, míg a Barbie-filmnél Ryan Goslingot emelték ki több alkalommal. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves