Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Macskarisztokraták

Újabb Disney-klasszikusból készül mozifilm, 53 év után készítik el ismét

2023. március 28.

2 perc olvasás

ELLE

film Disney Macskarisztokraták
 Újabb Disney-klasszikusból készül mozifilm, 53 év után készítik el ismét
© IMDB

Jó hír a Disney-rajongóknak!


Lassan minden Disney-klasszikusból mozifilm készül. Érkezik az az új "élőszereplős" Macskarisztokraták! Kiderült, hogy a remake rendezője Ahmir "Questlove" Thompson lesz, akinek a neve ismerős lehet, ugyanis a 2022-es Oscar-gálán megnyerte a legjobb dokumentumfilnek járó díjat a Summer of Soullal, ami az 1969-es harlemi kulturális fesztivál történetét mesélte el. A tervek szerint a z új mozfilmben az embereket valódi emberek fogják eljátszani, az állatokat pedig a számítógépes technika segítségével keltik majd életre.

Nem csak rendező, de zenész is

Ahmir "Questlove" Thompson nem csak rendezéssel foglalkozik, hiszen ő a  The Roots nevű zenekar frontembere és dobosa. Kiderült, hogy a rendező fog felelni a film zenéjéért is. A Macskarisztokraták 53 évvel ezelőtt jelent meg először a filmvásznon, de szomorú története van, ugyanis ez az első olyan animációval készült mozifilm, amelyben már nem működött közre Walt Disney. Amerikában 1970. december 11-én, Magyarországon 1994. március 31-én mutatták be a mozikban.

Íme, a történet

Valószínűleg kevés olyan ember van, aki legalább életében egyszer nem látta a macskákról szóló legendás Disney mesét, de most segítünk feleleveníteni a sztorit.

A történet 1910-ben játszódik. Egy kedves és hóbortos párizsi milliomosnő közzéteszi végrendeletét, mely szerint minden vagyonát macskáira, Hercegnőre és kölykeire hagyja. A hoppon maradt, pénzsóvár komornyik dühös, mert nem rá hagyják az örökséget. Így cselt sző az örökösök ellen. Éjszaka elviszi a cicákat messzire otthonuktól, mire a gazdájuk kétségbeesetten keresi őket. A cicák nagyon félnek, mert nem tudják hogy hova keveredtek. Ám Thomas O'Pamacska, a verekedős háztetőzenész dzsesszbandájával a bájos macskahölgy és cicái, Marie, Toulouse és Berlioz segítségére siet. Rengeteg kalandon mennek keresztül, de végül hazajutnak a kiscicák, Hercegnővel, és az új apukájukkal, Thomas O'Pamacskával. Végül a komornyikot is megleckéztetik gaztetteiért, a többi állat segítségével.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves