Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

MATEMATIKA

Itt az eredmény: a Bridgerton sztárja a világ legjóképűbb férfija

2023. január 26.

2 perc olvasás

Kurucz Barbara

bridgerton Netflix chris hemsworth matematikus színész Regé-Jean Page
Itt az eredmény: a Bridgerton sztárja a világ legjóképűbb férfija
© Fotó: Instagram/@bridgertonnetflix

Különleges kutatást végeztek a tudósok, melyből kiderült, hogy a Bridgerton sztárja, Regé-Jean Page a világ legjóképűbb férfija. 


Az eredmény talán sokaknak nem okozott meglepetést, hiszen a Bridgerton sztárja rendkívül népszerűnek számít. Ám az új kutatásból kiderült, hogy matematikailag is neki van a legarányosabb arca, vonásai pedig szinte teljesen megfelelnek az ókori görögök által felállított tökéletességi elveknek. 

Így lett a Bridgerton sztárja a világ legjóképűbb férfija

Az eredmény, miszerint Regé-Jean Page a legjóképűbb férfija tudományos alapokon nyugszik. A Phi szépségszabály szerint az ő arca áll a legközelebb a szépségideálhoz. 93,65%-os az egyezés, ami kifejezetten magas arány. Az eredmény úgy született, hogy számítógépes technikákkal, és a Golden Ratio képlet segítségével kiszámolták az arca arányait

bridgerton-rege-jean-2023
Fotó: Amy Sussman / Getty Images

A matematikai képletet már régóta használják, többek között Leonardo Da Vinci is ennek a segítségével alakította ki Vitruvius-tanulmány férfialakjának az arcát. Méréseket végeznek az arc hosszára és szélességére vonatkozóan, majd az adatokat elosztják. Ezután megnézik, hogy a fej miként viszonyul a testhez, illetve az arc kisebb részeit is megvizsgálják. 

Az arányszámok minél közelebb lesznek a 1,618 számhoz vagyis a Phi értékéhez, az illető annál szebbnek számít. Természetesen számítanak az arányok is, a szemeknek egyforma távolságra kell egymástól lenniük, illetve az orr hosszának meg kell egyeznie a fülek hosszával. 

Itt a lista többi szereplője

A számítást végző Dr. De Silva elmondta, hogy a színész arca klasszikusan gyönyörű. A szemei tökéletes távolságra vannak egymástól, az arca minden részlete magas pontszámot kapott, egyedül az orra ért el valamennyivel kevesebb pontot. 

A lista második helyét Chris Hemsworth szerezte meg 93,53%-al. A férfi azt mondta, hogy Chris Hemsworth a régi hollywoodi színészekre hasonlít, az arca roppant karakteres és arányos. A Marvel-filmek színészét Michael B. Jordan követi a listán, a sort pedig mindenki meglepetésére, Dwayne Johnson zárja. 

Ők a legjóképűbb férfiak a matematika szerint: 

  1. Regé-Jean Page
  2. Chris Hemsworth
  3. Michael B. Jordan
  4. Harry Styles
  5. Jude Bellingham
  6. Robert Pattinson
  7. Chris Evans
  8. George Clooney
  9. Henry Golding
  10. Dwayne Johnson

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves