Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Betegség

Kiderült Chris Hemsworth-öt milyen kór fenyegeti

2022. november 18.

1 perc olvasás

Kurucz Barbara
alzheimer-kór betegség chris hemsworth színész
Kiderült Chris Hemsworth-öt milyen kór fenyegeti
© Fotó: Dia Dipasupil / Getty Images

Chris Hemsworth egy forgatás során jött rá, hogy milyen betegségre van hajlama. 


A színész egy interjúban mesélte el, hogy csináltatott egy tesztet, aminek meglepte az eredménye. Kiderült, Chris Hemsworth-nek nagy esélye van az Alzheimer-kórra. 

Ezt gondolja a betegségről Chris Hemsworth

A színész a Limitless című filmjét forgatta, amikor memóriaproblémákat észlelt. Csináltatott egy tesztet, aminek az eredménye elsőre meglepte. Kiderült, hogy nagyobb arányban van a szervezetében jelen egy gén, ami az Alzheimer-kór kialakulásáért felelős. Az APOE4 génnek két példánya is megtalálható benne, ami növeli a betegség esélyeit

Hemsworth nagyapja szintén ezzel a betegséggel küzd, sokszor elfelejt dolgokat, nem jutnak eszébe szavak, és az ez is előfordul nála, hogy keveri az angolt és a hollandot.

Úgy érzem rosszabb a memóriám, ez a placebo-hatás- vagy épp zajlik a folyamat... Ez most az egyetlen mentségem! 

A színész most mindent megtesz azért, hogy megelőző intézkedéseket tegyen. Válogatósabb a projekteket illetően, nem vállal el mindent, és megpróbál kevesebbet dolgozni. Sok időt tölt a családjával, szeretnek együtt kirándulni, és időt tölteni a szabadban. 

Hálásnak érzem magam, hogy a fegyvertáramban vannak olyan eszközök, amelyekkel felkészülhetek, és megakadályozhatom, hogy ilyen módon történjenek dolgok.

Chris Hemsworth az interjúban elárulta, hogy a vallomásával szeretné ösztönözni az embereket arra, hogy jobban odafigyeljenek magukra és az egészségükre. Nem szeretné a dolgokat túldramatizálni, vagy empátiát kiváltani bárkiből. 
 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves