Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

SEASON 3

5 dolog, amiben a Bridgerton 3. évada különbözik a könyvtől

2024. május 21.

3 perc olvasás

ELLE

könyvek bridgerton Netflix sorozat a Bridgerton család
5 dolog, amiben a Bridgerton 3. évada különbözik a könyvtől
© IMDb

Megérkezett A Bridgerton család 3. évada, most összegyűjtöttük azokat a dolgokat, amelyekben a sorozat eltér a könyvtől. 


A Bridgerton család 3. évadát már sokan várták, hiszen az előző évadokhoz hasonlóan újabb testvér romantikus történetét ismerhetik meg a sorozatrajongók. Ismét Julia Quinn könyvsorozata adta a kiindulási alapot, de nem követték az alkotók szorosan az alapművet. 

Ezekben tér el a Bridgerton 3. évada a könyvtől 

Julia Quinn összesen 9 könyvet írt a Bridgerton családról, minden testvér kapott egy saját könyvet, az utolsóban pedig bemutatta, hogyan folytatódott az életük. A Bridgerton első két évada sorrendben haladt, ám a 3. szezon előtt ezt felborították, és előre vették Colin és Penelope történetét. A Mr. Bridgerton csábítása kicsit később játszódik, mint a második évad, ám nem ez az egyedüli változtatás.

Sarolta királyné szerepe

Sarolta királyné idején játszódik a sorozat, de a könyvekben a királyné nem szerepel. Nincs külön történetszála, pusztán megemlítik. A sorozatban azonban teljesen más a helyzet, mivel fontos szerepe van. A bemutatástól kezdve egészen a házasságok engedélyezéséig. 

Lady Whistledown pletykái 

A könyvekben is nagy szerepe van Lady Whistledown lapjának, hiszen minden fejezet elején olvasható tőle egy rövid jegyzet. Ám a lapja nem annyira botrányos, mint a sorozatban. A Bridgerton családdal például sosem volt kegyetlen. Másik nagy különbség a könyvekhez képest, hogy a kiléte később derül ki, csak a 4. könyvben fedik fel, hogy ő Penelope, a sorozatban ez már az első évad végén megtörtént. 

A Featherington család helyzete 

A könyvekben teljesen más helyzetben van a család. Lord Featherington még mindig él, és nincs Jack nevű unokatestvér, aki megpróbálja becsapni az úri köröket. Szintén eltérés, hogy nem három testvér van, hanem négy. Penelopénak van egy Felicity nevű húga, aki nagyjából a legfiatalabb Bridgerton lánnyal egyidős. Lady Featherington először azt hiszi, Colin őt szeretné elvenni feleségül. 

Colin bántó megjegyzése 

A 2. évad azzal ért véget, hogy a Featherington család bálján Colin elég bántó dolgot mondott Penelopéra. A lány ezt meghallotta, és megbántódott, így nem beszéltek hónapokig. A könyvben ezt a megjegyzést a testvéreinek mondja, ez pedig csak ront a helyzeten. Anthony és Benedict később bocsánatot is kérnek emiatt. 

Penelope és Eloise kapcsolata 

A sorozatban Eloise és Penelope nagyon közeli barátok, a kapcsolatukat pedig megrengette, amikor megtudta, hogy Penelope írja Lady Whistledown lapját. Eloise sosem nyomozott Lady Whistledown kiléte után, kíváncsi, hogy ki lehet, de mivel nem bántotta a családját, így a dolog annyira nem érdekli. Amikor megtudja, hogy Penelope áll az egész mögött, meglepődik és gratulál neki. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves