Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

BARBIE WORLD

Margot Robbie megmutatta, milyen egy életnagyságú Barbie-ház

2023. június 19.

2 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

lakberendezés barbie dekor margot robbie ryan gosling Barbie film
Margot Robbie megmutatta, milyen egy életnagyságú Barbie-ház
© IMDb.

Emlékszel a Barbie-játékok gyönyörű részleteire? A Barbie-filmben sikerült életre kelteniük mindet!


Nincsenek falai, nincs igazi tűz, se víz benne, de minden részlete tökéletesen illeszkedik Barbie rózsaszín mesevilágába, ahol mindig, mindenki mosolyog. Az élőszereplős Barbie-filmben a díszlet egy az egyben visszaadja a boltokban kapható Barbie-házak hangulatát, kiegészítőit. A film premierje július 21-én lesz, addig a főszereplő, Margot Robbie házbemutatásával kell beérnünk.

A színésznő a forgatás szünetében vezette körbe az Architectural Digest kameráját a Barbie-díszlet helyiségein.

Nagyon szeretem a habfürdőt a hatalmas műbuborékokkal, de egyértelműen a csúszda a kedvenc díszletelemem, amin keresztül Barbie lejut a földszintre reggelizni. Nem túl praktikus, de semmi nem az Barbie világában

- meséte Margot Robbie. Az egész várost a London melletti Warner Bros studióban építették fel, a kézzel festett hátterekkel együtt, ezért nem is használtak CGI-t a forgatás során.

Greta Gerwig, a film rendezője Sarah Greenwood produkciótervezőt és Katie Spencer díszletdekorátort kérte fel, hogy valóságosnak tűnő Barbie világot építsenek. A londoni székhelyű csapat a Palm Springs-i század közepén kialakult modernizmusból merítettek ihletet, beleértve Richard Neutra 1946-os Kaufmann-házát. Az első kihívás a megfelelő rózsaszín árnyalatok megtalálása volt, de a díszlet arányai is alapos megfontolást igényeltek, hogy visszaadják a Barbie-házak szürreális érzetét.

A mennyezet a helyiségekben egészen közel van az ember fejéhez, és csak néhány lépésre van szükség a szobán való áthaladáshoz. Megvan az a furcsa hatása, hogy a színészek nagynak tűnnek a térben, de összességében kicsinek

- magyarázta Gerwig.

Barbie gardróbszobája a filmben megidézi a Mattel-babák csomagolását is: minden outfitje, cipőkkel, ékszerekkel, táskákkal együtt egy játékdoboz-vitrin mögött várja, hogy Barbie egy szempillantás alatt magára vegye. A film reflektál Barbie korszakalkotó szerepére is, hiszen 1962-ben, amikor eladták az első Dreamhouse-t, ritkán fordult elő, hogy egy nőnek saját otthona legyen.  

A Barbie ház határozottan egy egyedülálló nőnek való. Barbie egy feminista ikon

– jegyezte meg Greenwood. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves