Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Teszteld magad!

Állampolgári ismeretek: erre a 10 kérdésre minimum tudnod kell a választ!

2023. május 30.

1 perc olvasás

Gyulai Bence

politika teszt kvíz állampolgári ismeretek
Állampolgári ismeretek: erre a 10 kérdésre minimum tudnod kell a választ!
© Fotó: Shutterstock/Géza Kurka Hungary

Ebben a játékban azt térképezheted fel, mennyire vagy tisztában a legalapvetőbb állampolgári ismeretekkel, hogy tudod-e, hogyan működik Magyarország.


Talán száraz témának tűnhet, de bizonyos állampolgári ismeretek egyszerűen elengedhetetlenek ahhoz, hogy az ember értse, értelmezni tudja a napi közügyeket, politikai híreket, hogy tudja, mik a jogai és a kötelezettségei. Ráadásul egy jó kis ELLE-kvízben nincsen olyan, hogy száraz téma!

Így működik az ország

Szoktad a napi híreket hallgatni? Érdekelnek a közügyek, a választási eredmények, hogy merre tart Magyarország? Nos, ha a válaszod ezekre a kérdésekre az igen, akkor elvileg nem lesz nehéz számodra az alábbi kvíz, ugyanis az ország működésével kapcsolatban teszünk fel 10 kérdést.

Olyan ismeretek-témák ezek, amikről a jogászok évekig tanulnak az egyetemen, de amiről számodra elegendőek a legalapvetőbb információk – azok viszont nemcsak elegendőek, hanem egyben elengedhetetlenek is akkor, ha pontosabban érteni szeretnéd, hogy mi történik a közéletben.

Ha töltöttél már ki kvízt itt az ELLE.hu-n, akkor már pontosan tudod, milyen típusú játékra számíthatsz, de ha még nem tippelgettél nálunk, akkor sem kell bonyolult szabályokat megtanulnod: 10 kvízkérdést tartalmaz az alábbi teszt, és mindig 4 válaszlehetőség közül kell kiválasztanod az egy helyeset. Természetesen amikor az utolsó kérdést is megválaszoltad, megmutatjuk, mik voltak a jó válaszok, láthatod, milyen eredmény értél el.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves