Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Belföldrajz

Magyarország nem csak Budapest! Mennyit tudsz a vidéki városokról? Kvíz!

2023. május 25.

1 perc olvasás

Gyulai Bence

Magyarország város vidék kvíz
Magyarország nem csak Budapest! Mennyit tudsz a vidéki városokról? Kvíz!
© Fotó: ELLE.hu/Gyulai Bence

Abádszalóktól Zsámbékig ha nem is kerül sorra az összes magyarországi város ebben a kvízben, azért próbáltunk minél több fontos tudnivalót és érdekességet belezsúfolni ebbe a 10 kérdésbe! Hányat találsz el?


Jöhet egy újabb földrajzi kvíz? Budapest utcaneveivel már játszottunk, most jöjjenek a vidéki városok, de persze ezúttal nem az utcanevekre és nem is azok névadóira koncentrálva.

384 város, 10 kérdés

Magyarországon hivatalosan 384 város létezik, szóval ez egy jó hosszú kvíz is lehetett volna, de azért az ismeretterjesztés mellett szórakoztatni is szeretnénk, szóval maradtunk a tízkérdéses formátumnál, nehogy túl hamar unalmassá váljon a dolog. Szóval természetesen a játék nem kérdez rá mind a 384 magyarországi városra.

Hanem próbáltunk minél változatosabb kérdéseket feltenni, az ország összes tájegységét érintve, mindig máshogy közelítve meg a vidéki városokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, illetve legemlékezetesebb érdekességeket. Tíz kérdést találsz a játékban, kattints, ellenőrizd, hogy hányra tudod a választ! Természetesen ha végigtippelted a feladatsort, ezúttal is megmutatjuk, mik voltak a helyes válaszok.

Nem került szóba a kvízben, de a fenti fotót a ráckevei Savoyai-kastélyról készítettem.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves