Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Sorozat

A szolgálólány meséje: kiderült, miről szól majd a 6. évad

2022. november 02.

2 perc olvasás

Kurucz Barbara

sorozat A szolgálólány meséje a szolgálólány meséje 6. évad Yvonne Strahovski
A szolgálólány meséje: kiderült, miről szól majd a 6. évad
© Fotó: Instagram/@handmaidsonhulu

Bár még az ötödik évad sem fejeződött be, a rajongókat már most lázban tartja A szolgálólány meséjének az utolsó felvonása.


A szolgálólány meséje az elmúlt években számos váratlan fordulattal lepte meg a rajongókat, meghökkentő pillanatokból pedig az ötödik évadban sem volt hiány. 

Yvonne Strahovski, aki a sorozatban Serena Joy-t alakítja, egy podcastban mesélt a karakteréről és a sorozat folytatásáról. A színésznő elmondta, hogy Serena egy aljas, számító nő, ennek ellenére jól érzi magát, amikor őt alakítja. 

A rajongók körében többször felvetődött már, hogy Serenát más gondolatok vezérlik, sokszor félreérthetőek a szándékai. Egyes teóriák szerint alapvetően jó, és ennek megfelelően szeretne cselekedni, ezért sok lépése csupán félrevezetés. A podcastban a színésznő most eloszlatta a félreértéseket, elmondta, hogy erről nincs szó, főként önös érdekek mozgatják. Serena roppant ellentmondásos, de megpróbálja emberivé tenni. 

Így érhet véget A szolgálólány meséje

Sokan szeretnék, hogy az utolsó évadban egyesüljön Serena és June, így együtt számoljanak le Gileáddal és az elnyomókkal. Yvonne elmondta, hogy semmi biztosat nem tud még, de úgy gondolja, hogy az egyesülésre szinte semmi esély. A rajongók feltételezése túlságosan idealista, pozitív, az írók, illetve a sorozat megalkotója Bruce Miller nem ebben gondolkodnak. 

A sorozat egyik fő mozgatórugója a June és a Serena közötti feszültség. Az esetleges összeütközések pedig folyton előrébb viszik a cselekményt. Ezért várhatóan az írok sem fogják könnyen elengedni a kettőjük között lévő kapcsolatot. 

Nem gondolom, hogy happy end lesz. Ezért szeretem és tisztelem annyira a sorozat készítőit. Nézd meg ezt az évadot: a legegyértelműbb dolog az lett volna, ha Serena szolgálólány lesz. Ez egy király módja a bosszúnak. De túlságosan egyértelmű lett volna. 

Váratlan fordulatokra lehet számítani, emellett valószínűleg megmarad az egyedi történelmesélés, ami annyira különlegessé teszi a sorozatot. 

A széria egyébként Margaret Atwood azonos című regényén alapszik. A könyv azzal zárul, hogy June magnóra veszi a történteket, a felvételeket pedig később tudósok használják fel. Ám a sorozat sok tekintetben eltér az alapműtől, így nagy valószínűséggel nem ez lesz a befejezés. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves