Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

The Handmaid's Tale

A szolgálólány meséje legújabb előzetese baljósabb, mint valaha

2022. július 15.

2 perc olvasás

ELLE

sorozat A szolgálólány meséje előzetes handmaid's tale HBO sorozat szolgálólány
A szolgálólány meséje legújabb előzetese baljósabb, mint valaha
© Hulu/The Handmaid's Tale

Forronganak az indulatok Gileádon innen és túl is A szolgálólány meséjének legújabb előzetesében.


Idén szeptemberben az ötödik évaddal tér vissza a képernyőkre az HBO nagy sikerű sorozata, A szolgálólány meséje. A csatorna nemrégiben a premier pontos dátumát is elárulta, most pedig közzétették az első hivatalos előzetest, ami alapján kijelenthetjük, hogy ezúttal is feszült izgalmakra számíthatnak a nézők.

A disztópikus dráma ezúttal szemtől szembe állítja a főszereplő June-t és egykori bántalmazóját, Serenát – bár a két karakternek Gileádban voltak szövetséges pillanatai, az új előzetes alapján egyértelmű, hogy ismét két teljesen ellentétes álláspontot képviselnek a harcban.

Sötét és borongós hangulat A szolgálólány meséjében

Ahogy azt a sorozattól megszokhattuk, ezúttal sem a habkönnyű szórakozásé lesz a főszerep. Erről árulkodik az új előzetes is, amelyben igen erős képsoroknak lehetünk tanúi: a férje koporsójára boruló, talpig feketébe öltözött Serena mellett feltűnik a feleségéért aggódó Luke, a gileádi rendszer mellett még mindig elkötelezett Lydia néni, és persze a harcra kész June, aki senkivel és semmivel nem fél szembeszállni.

„Azt akarom, hogy tudja: én voltam az”

– hallhatjuk June hangját, miközben a televízióban megjelenik a gyászoló özvegy Serena. Később azt láthatjuk, ahogy több óriási kivetítő is mutatja a parancsnokfeleséget, és a feszült hangulatból sejthető, hogy a két erős női karakter összecsapásra készül. Az előzetes pedig June egy hidegrázós mondatával ér véget:

„Harcolni akarsz? Hát akkor harcoljunk!”

Vajon June – önszántából vagy azon kívül – visszatér még Gileádba? És milyen ördögi tervet eszelt ki Serena, hogy mentse a bőrét, és visszaszerezze kislányát egykori szolgálólányától? Szeptember 14-én kiderül!

A hivatalos szinopszis szerint A szolgálólány meséjének ötödik évadában azt követhetjük nyomon, ahogy June szembesül Waterford parancsnok megölésének következményeivel, miközben továbbra is azért küzd, hogy újraértelmezze saját identitását és életcélját.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves