Quantcast

Headliner

A Glastonbury legfiatalabb sztárfellépője lesz Billie Eilish

A Glastonbury legfiatalabb sztárfellépője lesz Billie Eilish
© Rich Fury/Getty Images

A jövő évi nagyszínpados fellépők közül elsőként leplezték le a húszéves énekesnőt.

Sokat sejtető fotót osztott meg Instagram-követőivel Billie Eilish: az énekesnő egy Glastonbury feliratú pulóverben fotózta le magát, a képhez pedig csupán annyit fűzött hozzá: 2022. Ezzel hivatalossá vált, hogy a jövő évi zenei fesztivál első nagyszínpados fellépője Billie Eilish lesz.

Amint azt a fesztivál főszervezője, Emily Eavis később megerősítette, a hír nemcsak igaz, de nagyon különleges is: a 20 éves énekesnő ugyanis a Glastonbury történetének legfiatalabb szóló előadója lesz a nagyszínpadon. „Úgy érzem, ez tökéletes módja a visszatérésnek, és már alig várom” – fűzte hozzá a főszervező.

Ha a járványügyi korlátozások nem szólnak közbe, Billie 20 éves és hat hónapos lesz a koncert idején – így csupán egyetlen olyan személy van, aki három hónappal fiatalabban játszhatott a Glastonbury nagyszínpadán: Mark Hamilton, az északír Ash basszusgitárosa, a banda volt ugyanis az 1997-es fesztivál headlinere.

Amellett, hogy ő lesz a legfiatalabb előadó, 2016 óta ő lesz az első női headliner is a fesztiválon – bár az eredeti tervek szerint tavaly Taylor Swift lépett volna színpadra, a koronavírus-járvány miatt végül a rendezvényt lefújták.

A BBC cikke arra is emlékeztet, hogy Billie Eilish először 2019-ben kapott meghívást a Glastonbury fesztiválra, akkor egy kisebb színpadon állt közönség elé, és a kritikusok ódákat zengtek a show-járól, „életigenlő” és „hipnotizáló” jelzőkkel illették a fellépést.