Quantcast

Playlist

7 dal a TikTokról, amit érdemes hozzáadni a lejátszási listádhoz

7 dal a TikTokról, amit érdemes hozzáadni a lejátszási listádhoz
© Astrid Stawiarz/WireImage

Van, akit a semmiből repítettek a csúcsra, míg másokat a feledés homályából hoztak vissza a mindennapokba a TikTok pár másodperces videói. Lássuk, melyik aláfestő zenék a legnépszerűbbek most az appon!

Billie Eilish: Happier Than Ever

Jellegzetes, suttogó énekhangjáról ismerjük Billie-t, és első hallgatásra ez a dala sem kivétel. Vagy mégis? A dal felénél egy éles váltással az akusztikus gitárral kísért ballada egy pop-rock himnuszba csap át, ami a szégyenteljes exekről szól. A TikTok összetört szívű közössége pedig odáig van érte!

Wizkid feat. Tems: Essence

A közösségi oldal felhasználói azért kapták fel a dalt, mert a pontos szövegét első (és többedik) hallásra is nehéz érteni, így kiváló alapot biztosít az apukahumorhoz és a direkt félreértelmezésekhez. Mindeközben azonban a nigériai előadóművészek kooperációjából született alkotás tökéletes fúziója a dancehall és az R&B stílusoknak.

Navos: Believe Me

Felső oktávos vokál, dübörgő dobsor és mély basszus – a Believe Me egy vérbeli dance sláger, amire önfeledten lehet táncra perdülni. 2021 nyarán éppen erre volt szüksége a közönségnek, amint újra belekóstolhattunk a szabadságba, a TikTok népe pedig le is csapott a ritmusra és azóta megállás nélkül gyártják a táncos videókat a dalra.  

Eart, Wind & Fire: Let’s Groove 

Nem sok soullegenda mondhatja el magáról, hogy megtalálta az utat a TikTokkerek szívéhez, de az Earth, Wind & Fire-nek ez is sikerült. A hetvenes évek híres bandájának egyik legnagyobb slágere a közösségi oldalnak köszönhetően másodvirágzását éli, és a tinédzserek ugyanolyan lelkesen hallgatják, mint a szüleik.

PinkPantheress: Break It Off

A TikTok megszállottja a városi életnek. Talán a fiatal felhasználói bázis mellékterméke ez a jelenség, de tény, hogy az applikáció tele van a nagyvárosi életről naivan álmodozó videókkal. A Break It Off a brit éjszakai élet hangulatát idézi meg, így hát nem csoda, hogy a brum and bass slágert rögtön felkapták a felhasználók. Az énekesnő lágy hangja finoman lebeg a káosz fölött, stílusjegyei Sweet Femal Attitude-ot és Tina Moore-t idézik.

Doja Cat: Get Into It (Yuh)

Doja Cat neve majdhogynem a TikTok népszerűségével egyenes arányosságban lett ismert világszerte, miután 2018-ban Moo című száma vírusszerűen terjedt el a neten. Az énekesnő nem is érezhetett volna rá jobban arra, hogy mi kell a TikTok népének: Jim Carrey-stílusú hangokból és mesterien időzített riffekből épülnek fel a könnyed, fülbemászó popdalok. Most éppen a játékos Get Into It című sláger tarol az applikációban, de Doja Cat csaknem összes kislemeze ott pörög a felhasználók kedvencei között.

Olivia Rodrigo: Drivers Licence

Üstökösként robbant be a TikTokon Olivia első saját dala, ami a késői tinédzserévek szerelmi bánatának állít emléket. És bár a 18 éves színész-énekesnőt korábban a Disney is leszerződtette, igazi hírnevet debütáló albuma hozott neki, ami a közösségi oldalon terjedt el pillanatok alatt. A streamingszolgáltatók toplistáiról ma már nem hiányozhatnak Olivia szakítós számai, amikre hol bánatosan szipoghatunk, hol pedig teli torokból kiabálhatunk.

Forrás: Elle