Quantcast

Cruise 2022

Ezt látnod kell: egyórás dokumentumfilmmel rukkolt elő a Dior

Ezt látnod kell: egyórás dokumentumfilmmel rukkolt elő a Dior
© Dior/Imaxtree

A film a Dior Cruise kollekció születését örökíti meg.

Jó hírünk van a divat szerelmeseinek: a Dior YouTube-csatornáján már elérhető a The Greek Bar Jacket címet viselő egyórás dokumentumfilm, amellyel a Dior 2022-es Cruise Collection bemutatójának kulisszatitkaiban mélyedhetünk el.

A Dior kreatívigazgatója, Maria Grazia Chiuri szabad utat engedett Marianna Economou görög filmrendezőnek, hogy feldolgozza a hányattatott sorsú kollekció készületeit. A vírushelyzet miatt másfél év kihagyás után a divatház mindent megtett, hogy bemutathassák a Cruise kollekciót: a helyszínt Párizsról Athénra cserélték, így a modern olimpiák otthonában, a Panathenaic Stadionban kerülhetett sor a látványos show-ra.

A helyszín remekül illeszkedett a kollekció tematikájához, amely az ókori görög mitológiából merített ihletet: a gyönyörű, drapírozott ruhákat modern, sportos csavarral tették igazán modernné. A modellek Nike sportcipőkben léptek a kifutóra, szintén kiemelve az olimpia sportos jellegét.

Bár az emlékezetes show gond nélkül lezajlott, a háttérben nagyon komoly munkára és összhangra volt szükség, hogy a bemutatót meg tudják tartani. Pontosan ez az, amiből egy kis ízelítőt kaphatunk az egyórás dokumentumfilmben: a The Greek Bar Jacket képsorai nem csupán a divatról emlékeznek meg, hanem a kollekció mögött rejlő kézműves munkáról. Megismerhetjük a helyi művészek óriási tudását, valamint magát Maria Grazia Chiurit is láthatjuk, amint elmélyed a grandiózus bemutató szervezésének részleteiben.

Forrás: Elle