Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

KönyvajánLÓ

5 könyv, amit el kell olvasnod decemberben

2023. december 04.

3 perc olvasás

Kurucz Barbara

karácsony könyv könyvajánló regény
5 könyv, amit el kell olvasnod decemberben
© Shutterstock

Elérkezett az év utolsó hónapja, mutatjuk a decemberi könyvajánlót! 


Ebben az évben nagyon sok újdonság jelent meg. A kiadók izgalmas magyar regényekkel, és bestseller külföldi könyvsorozatokkal lepték meg az olvasni vágyókat. Az év utolsó hónapja is tartogat meglepetéseket, máris mutatjuk a kedvenceinket

Agatha Christie: Adventi krimik 

Több novellaválogatása is megjelent az elmúlt időszakban az írónőnek, melyek rövidebb és hosszabb történeteket tartalmaznak. Az Adventi krimik remek választás, ha vágysz egy kevés borzongásra. Minden történet advent és újév között játszódik, így passzol az időszakhoz. Visszatérnek Agatha Christie jól ismert nyomozói, Miss Marple például egy gyógyszállóban tölti a karácsonyt, miközben Poirot vidéken próbál megoldani egy rejtélyt. Ha az Adventi krimikkel hamar végeznél, akkor ajánljuk a Karácsonyi krimiket! 

R. F. Kuang: Sárga 

A könyv két írónő történetét meséli el: June Hayward és Athena Liu ugyanakkor jártak a Yale-re, és ugyanabban az évben jelent meg az első könyvük. Ám a sikertörténet itt megszakad, hiszen míg Athena karrierje egyre jobban szárnyal, addig June könyveire senki sem kíváncsi. Egyik nap June szemtanúja lesz Athena halálának, és úgy dönt, hogy ellopja a barátnője titkos kéziratát, átdolgozza, és kiadja. June karrierje éles fordulatot vesz, a regény meg is jelenik az új álneve alatt. A siker persze nem marad el, de June egyre több problémával szembesül, később pedig az egész munkásságát megkérdőjelezi. 

Nicole Flattery: Semmi különös 

1966-ban járunk, a New Yorkban élő, 17 éves Mae izgalmas állásajánlatot kap: gépírőnő lesz Andy Warhol legendás stúdiójában. Az a feladata, hogy minden beszélgetést jegyezzen le, amit a művész a barátaival folytat. Hamar összebarátkozik Shelley-vel, akivel belevetik magukat a ’60-as évek csillogó forgatagába. De ez a világ nem annyira ragyogó, mint amilyennek tűnik. A regény szellemesen boncolgatja a felnőtté válást, a fantázia és a valóság között húzódó vékony határt és a női lét kihívásait. 

Carlos Montero: Amit magad mögött hagysz

Raquel egy fiatal irodalomtanár, aki épp mélyponton van. Elfogad egy tanári állást Galícia szívében, az iskola pedig pont a férje szülőfalujában van. Rögtön az első napján talál egy üzentet, ami így szól: „És te mennyi idő alatt halsz meg?” Raquel eldönti, hogy kideríti, miért kapta a fenyegetést. A könyv egy igazán fordulatos thriller, amiben feltárulnak az emberi gyengeségek, valamint a kapcsolatok törékenysége. 

Beth Moran: Let It Snow - Szerelem karácsonyra

Bea Armstrongnak, a helyi időjósnak nem olyan régen ért véget egy kapcsolata, így igyekszik elkerülni a családját. Ennek ellenére mégis úgy dönt, hogy hazamegy karácsonyra, de annyira nem felhőtlen a hazatérés. A szülei meghívták Henryt, aki nagyon bosszantja, ha ez még nem lenne elég, akkor a szülei férjként szemelték ki a számára. A dolgok akkor kezdenek bonyolulttá válni, amikor állásajánlatot kap, az interjúra pedig Henry viszi el. 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves