Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Könyvajánló

4 romantikus könyv, amit még idén el kell olvasnod

2023. november 13.

3 perc olvasás

Szentkuty Nikolett

könyv könyvajánló olvasás romantikus könyv
4 romantikus könyv, amit még idén el kell olvasnod
© Shutterstock

A téli időszakban egy könyv nyújtja a legkellemesebb szórakozást.


Bár a hűvös időben a szabadtéri programok száma korlátozottabb, a szabadidődben így is remekül szórakozhatsz egy jó könyv társaságában.

Akár egy esős hétvégéről, akár egy fagyos estéről van szó, egy romantikus történet mindig el tud varázsolni, és segít kikapcsolódni.

Az év vége előtt néhány regényt még érdemes elolvasnod.

4 romantikus könyv év végéig

Valérie Perrin: Másodvirágzás

Az elmúlt években ezt a francia regényt adták el a legnagyobb példányszámban. Összesen 26 nyelvre fordították le, és csak Franciaországban több mint egymillió példány kelt el belőle. A pandémia alatt, 2020-ban ez volt a legnépszerűbb kötet Olaszországban, és számos irodalmi díjat is elnyert.

konyv-elle.hu

A történet főszereplője, Violette egy francia kisváros temetőgondnokaként dolgozik. Mogorva és durva férje tizenkilenc évvel ezelőtt eltűnt az életéből, ő pedig azóta nyugalmas életet él, ápolja a sírkertet és a veteményesét, és a gyászolók lelkét is igyekszik megvigasztalni. Egy nap azonban új szerelem jelenik meg az életében egy nyomozó képében, neki pedig el kell gondolkoznia a tragédiák árnyékában azon, hogy túl lehet-e lépni a fájdalmakon, és új életet lehet-e kezdeni a sors csapásai után?

Tahereh Mafi: Ne érints

A szerző elsöprő erejű első regényében egy emberfeletti erővel rendelkező lány egy hatalmi játszma közepén találja magát egy olyan világban, amely tele van vérpezsdítő szerelemmel, kábító gonoszsággal és a jövőt meghatározó választásokkal.

konyv-elle.hu

Az év egyik legjobb romantikus kötetétnek találják a kritikusok és a pályatársak is. Juliette-et fegyverként akarják felhasználni, ám ő küzd a szabadságáért és a szerelemért, hogy végre azzal az emberrel lehessen, akiről azt hitte, örökre elvesztette.

Melanie Hudson: Románc Párizsban

Az USA Today bestseller-szerzőjének kötetében egy fordulatos és veszélyes szerelem történetével ismerkedhetnek meg az olvasók. Egy német orvos a háborúban szerzett súlyos élményeit próbálja feldolgozni, amikor betoppan az életébe Sophie, aki fenekestül felforgatja az életét.

konyv-elle.hu

Csakhogy újabb háború közelít, nekik pedig talán örökre el kell válniuk. Az események felgyorsulnak, és egy minden szempontból pusztító románc közepén találják magukat. Az olvasói visszajelzések alapján letehetetlen regényről van szó, amely elejétől a végéig lebilincselő olvasmánynak ígérkezik.

Pap Éva: És újra felkel a nap

A történet az 1930-as években kezdődik. Eszti fiatal nő, aki egy nehéz házasélet és egy megörökölt vendéglő terheit is a vállán cipeli. Bár nagy családot szeretne, de férje vadászbalesete után házaséletük ellehetetlenül, ő pedig beleszeret férje legjobb barátjába, Martinba.

konyv-elle.hu

A betegséggel küzdő férj beletörődik a viszonyba, ám Eszti kétségek között őrlődik, joga van-e a gyengédséghez és a szerelemhez? A háború és az államosítás vet véget a kapcsolatnak, ám életük még bonyolultabbá válik, Eszti pedig válaszút elé kerül: a családot vagy a szerelmet választja?

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves