Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Theatre

3 színházi előadás, amelyet érdemes megnézni ősszel Budapesten

2024. október 14.

2 perc olvasás

ELLE

előadás színház színházajánló
3 színházi előadás, amelyet érdemes megnézni ősszel Budapesten
© Pexels / Monica Silvestre

Ezek a színházi előadások most nagyon népszerűek. 


Ha te is imádod a színházat, és a fővárosban vagy annak közelében élsz, akkor ezek az előadások kihagyhatatlanok. 

Vígszínház - Liliomfi

Szigligeti Ede azonos című műve alapján a vígszínházi változatot Vecsei H. Miklós készítette el. A rendező pedig ifj. Vidnyánszky Attila. Ha sok-sok humorra vágysz, és arra, hogy a barátság, valamint a szerelem fontosságáról tanulj, ezt a művet neked találták ki. Közel két évszázada ad reményt és erőt „e rút világban” Liliomfi és Mariska minden ukázt felülíró szerelme. A darabban olyan színészek kaptak szerepet, mint Rudolf Péter, Szilágyi Csenge, Keresztes Tamás, Gál Réka Ágota, Borbiczki Ferenc és Hegedűs D. Géza. 

Centrál Színház - Játék a kastélyban

Molnár Ferenc egyik leghíresebb, de biztosan legsikeresebb darabja megérkezett idén ősszel a Centrál Színház nagyszínpadára. A rendezői székbe Puskás Tamás ült. A főszerepet pedig Alföldi Róbert, László Zsolt, Balla Eszter, Puskás Samu és Schmied Zoltán kapta meg. Az előadás időtartalma 1 szünettel 2 óra. Egy kis ízelítő, hogy kedvet kapj:

Mit tehet egy színműíró, ha fiatal zeneszerző barátjával együtt in flagranti kapja annak menyasszonyát? A bizonyossal kell szembeszállnia, a fikcióhoz kell alakítania a valóságot. Komoly kihívás ez Turai úrnak, a híres drámaírónak is, aki bravúros megoldással és sziporkázó humorral menti meg a fiatalok jegyességét. 

 

Madách Színház - Pretty Woman (Micsoda nő!)

Ha te is imádod Julia Roberts és Richard Gere közös filmjét a 90-es évekből, akkor a Madách Színházban a helyed. A musicalben a hollywoodi csillogás káprázata mögött ezúttal is megmutatkozik a valóság a maga sajátos brutalitásában. A rossz hír, hogy a weboldalon csak októberi előadások vannak fent, így még az elkövetkezendő hetekre tudnak jegyet vásárolni az érdeklődök. Az népszerű darabban olyan színészek kaptak szerepet, mint Gubik Petra, Zámbó Brigitta és Arany Vivien, akik mindhárman a főszereplő nő bőrében tündökölnek felváltva, míg Solti Ádám és Pesák Ádám Edward Lewis karakterét alakítja.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves