Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

PROGRAMAJÁNLÓ

3 kiállítás, amit kár lenne kihagyni tavasszal

2024. április 25.

3 perc olvasás

Kurucz Barbara

kiállítás Magyar Nemzeti Galéria Szépművészeti Múzeum programajánló Magyar Zene Háza
3 kiállítás, amit kár lenne kihagyni tavasszal
© Shutterstock

Idén tavasszal is sok érdekes kiállításra látogathatsz el, összegyűjtöttünk párat, amit nem érdemes kihagyni!


Izgalmasan indult az év kiállítások szempontjából, sok új tárlat nyitott meg, a múzeumok, galériák pedig be is jelentették a terveiket 2024-re vonatkozóan. Tavasszal újabb tárlatok nyílnak, ajánlunk izgalmas programot a divatrajongóknak és a fotózás szerelmeseinek is! 

Kertész, Moholy-Nagy, Capa… / Magyar fotóművészek Amerikában (1914–1989)

Április elején nyílt meg a Szépművészeti Múzeum új időszaki kiállítása, ami most a fotózásra helyezi a hangsúlyt. Az Amerikai Egyesült Államokba kivándorolt fotósok munkái ilyen átfogóan először láthatóak Magyarországon. A kiállítás az I. világháború előtti időszakban kezdődik és egészen 1989-ig mutatja be a korszakot. Összesen 32 alkotó szerepel a munkáival, a látogatók nagyjából 170 fotót tekinthetnek meg. A kiállítás Virginia Museum of Fine Artsszal közösen valósult meg, a tárlatnak köszönhetően többek között André Kertész, Moholy-Nagy László, Martin Munkácsi és Robert Capa munkáit ismerhetik meg jobban a látogatók. 

Látogatható: 2024. április 6. – 2024. augusztus 25.

Dívák & Ikonok 

Májusban új időszaki kiállítás érkezik a Magyar Zene Házába, ami a Dívak & Ikonok nevet kapta. A tárlatot eredetileg a Victoria and Albert Múzeum rendezte, áprilisban még ezen a helyszínen tekinthető meg, májusban azonban megérkezik Budapestre. A kiállítás nagyon népszerű Londonban, eddig már nagyon sokan nézték meg a zenetörténelem híres alakjainak az eredeti fellépőruháit, jelmezeit, ezzel közelebb kerülve a művészetükhöz. A kiállításon többek között Rihanna, Björk, Whitney Houston, Janelle Monáe, Tina Turner, Cher, Marilyn Monroe, Maria Callas, Edith Piaf, Ingrid Bergman és még sok más művész személyes történetét, kreativitását ismerhetik meg az emberek. 

Látogatható: 2024. május. 18. – 2024. szeptember. 15. 

A bábu megszólal - Anna Margit (1913–1991) életmű-kiállítása

A Magyar Nemzeti Galériában áprilisban nyílt meg Anna Margit életmű-kiállítása, ami a festőnő egész pályafutását bemutatja. Nagyjából 200 festményt, grafikát állítottak ki, ezeken keresztül a látogatók átfogó képek kaphatnak a művészetéről és a személyes élményeiről. Anna Margit a 20. század legnehezebb időszakában élt és alkotott, emellett az 1945–1948 között működő Európai Iskola nevű művészcsoport egyik alapító tagja és kiemelkedő képviselője. A műveit nehéz lenne csak egyetlen stílusba besorolni, megjelenik nála a szürrealizmus és az expresszív látásmód. 

Látogatható: 2024. április 10. – 2024. szeptember 1.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves